Het pad in het Amsterdamse Bos waar de valpartij plaatsvond.
Het pad in het Amsterdamse Bos waar de valpartij plaatsvond. Politie.nl

Man in kritieke toestand in ziekenhuis na valpartij in Amsterdamse Bos

9 juni 2020 om 14:53 Overig

AMSTELVEEN Een 61-jarige fietser is op vrijdag 29 mei rond 12.45 uur zeer ernstig gewond geraakt bij een valpartij op een pad bij de Hazenheuvel in het Amsterdamse Bos. Het slachtoffer heeft bij dit voorval een dwarslaesie opgelopen en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.  De recherche is een onderzoek gestart naar wat er voorafgaand aan de val is gebeurd en is op zoek naar getuigen.

De man fietste op de vrijdag na Hemelvaartsdag rondjes in het bos. Bij zijn tweede ronde raakte hij een boomstam, die dwars over het pad lag en waardoor hij gelanceerd werd. De politie onderzoekt en of er sprake is van een ongeval of dat er mogelijk opzet in het spel is.

De politie schakelt nu de hulp van het publiek in om een beter beeld te krijgen van wat er die middag is gebeurd. Wie de die middag in het bos aanwezig was in de omgeving van de Hazenheuvel en iets opvallends gezien of gehoord heeft wat het onderzoek verder kan helpen, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via: 0800- 7000. Getuigen ook gebruik maken van een tipformulier. Hiermee is het ook mogelijk om beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie