Victor Frequin
Victor Frequin Aangeleverd

VVD pleit voor kwijtschelding drie maanden huur voor Amstelveense sportclubs

4 juni 2020 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van de VVD vraagt om kwijtschelding van drie maanden huur voor Amstelveense sportverenigingen vanwege inkomstenderving die de clubs hebben geleden als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om de huur voor gemeentelijke sportvoorzieningen voor de maanden maart, april, mei. VVD-raadslid Victor Frequin heeft het verzoekt via schriftelijke vragen bij het college van B en W ingediend. Hij wijst er daarbij op dat Amsterdam al een dergelijke maatregel genomen heeft.

'De coronacrisis heeft ook bij de Amstelveense sportverenigingen een grote impact. In de maanden maart, april en mei is niet of weinig gesport. Ook de horeca in de sportkantines is dicht geweest, voor de meeste verenigingen gaan die pas per 1 juli hopelijk weer open. Al met al heeft dit geleid tot aanzienlijke financiële schade voor deze verenigingen,' stelt Frequin.

STEUNPAKKET Amstelveen heeft in de coronacrisis snel gereageerd door een lokaal steunpakket van 15 miljoen euro ter beschikking te stellen bovenop de landelijke financiële voorzieningen. Deze steunmaatregel geldt ook voor de Amstelveense sportsector. Tevens is de huur van de gemeentelijke sportvoorzieningen voor 6 maanden opgeschort. VVD-raadslid Victor Frequin vraagt het college nu de Amstelveense sportverenigingen de huren over de maanden maart, april en mei, voor zover dit nodig is, kwijt te schelden.

GELIJK SPEELVELD Doel van deze maatregelen is volgens Frequin de sportverenigingen en sportaanbieders een betere uitgangspositie te geven bij het weer opstarten van hun activiteiten. Dit ook omdat Amsterdam wel al besloten heeft om tot kwijtschelding over te gaan.  'Kwijtschelding van de huren over deze drie maanden ook voor de Amstelveense sport geeft letterlijk een gelijk speelveld in onze regio.'  

INVENTARISATIE Hij vraagt het college ook om samen met AmstelveenSport te inventariseren welke financiële problemen er bij de Amstelveense sportverenigingen en sportaanbieders zijn ontstaan door de coronacrisis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie