Afbeelding
Pixabay

Zomervoetbalkamp voor de jeugd bij AMVJ

3 juni 2020 om 13:20 Voetbal

AMSTELVEEN Festivalorganisatoren 4PM Entertainment & EA Events organiseren in samenwerking met een groot aantal profvoetballers onder wie Urby Emanuelson, Calvin Stengs, Desiree van Lunteren en straatvoetballer Soufiane Touzani deze zomer voetbalkampen voor de jeugd onder de naam: Play On. Op verschillende amateurclubs in het hele land zullen vanaf het begin van de zomerschoolvakantie, zowel vijfdaagse als eendaagse dagkampen (zonder overnachting) en clinics worden gehouden voor kinderen in van 6 tot en met 14 jaar. In Amstelveen vinden de voetbalkampen plaats van 3 tot en met 7 augustus bij AMVJ op sportpark 't Loopveld.

Het programma van de kampen is gevarieerd met iedere dag een speciale training of clinic van een bekende profvoetballer. "We gaan een gekke zomer tegemoet waarin veel Nederlanders hun vakantie in eigen land zullen doorbrengen", aldus Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment. "Veel jonge kinderen hebben de laatste weken binnen gezeten en kunnen nu weer naar school. Ze mogen zelfs weer het voetbalveld op zonder de 1,5 meter regel. Daarnaast begint de competitie hier in Nederland pas na 1 september dus vonden we dit het ideale moment om samen met meerdere profs deze zomer een unieke voetbal-experience te bieden aan deze jonge voetballiefhebbers." Het programma tijdens de voetbalkampen bij AMVJ bestaat uit doen, zien en beleven. Zo zijn er technische trainingen, mini-competities, voetbalspellen, voetbaldemonstraties van balkunstenaars, meet & greets met bekende profs en nog veel meer.

Urby Emanuelson: "Op de trainingen bij onze profclubs maken we gebruik van de nieuwste technieken om beter te worden. Dat zien we eigenlijk in de bestaande voetbalkampen maar weinig terug. Hoe tof is het dat je ook als kind al gebruik kan maken van sommige van deze technieken?" Andere profs die clinics komen verzorgen zijn onder andere Bart Ramselaar, Orkan Kökcü, Kelly Zeeman, Joey Veerman, Hedwiges Maduro en Sven Botman.

SPIEREN VOOR SPIEREN Play On gaat een samenwerking aan met Spieren voor Spieren. Van elk verkocht ticket gaat een vast bedrag naar deze stichting met als doel een substantieel geldbedrag op te halen voor onderzoek naar spierziektes onder kinderen. Namens Spieren voor Spieren zullen Daley Blind, Jan Vertonghen, Luuk de Jong en Siem de Jong invulling geven aan een vast programmaonderdeel tijdens de kampen. Onder de noemer: ‘Spieren voor Spieren - The Next Best’ trainen deelnemers specifieke vaardigheden uit oefeningen die door het viertal zijn gemaakt. "We zijn blij dat we deze zomer, waarin we minder bewegingsvrijheid hebben, toch een initiatief hebben gevonden waarmee we iets voor Spieren voor Spieren kunnen doen", aldus Daley Blind, ambassadeur van Spieren voor Spieren.

De organisatie geeft aan de kampen geheel corona-proof te kunnen organiseren. "Veiligheid en gezondheid gaat boven alles dus we nemen flink wat extra corona-maatregelen om dit te waarborgen. Zo is er een beperkte capaciteit aan deelnemers per locatie, staat hygiëne van zowel de deelnemers en de begeleiders als materialen bovenaan, vinden de activiteiten plaats in de buitenlucht en wordt er afstand gehouden tussen begeleiders en deelnemers", aldus Mitchel Bovenlander (4PMEntertainment).

De kampen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Het kamp in de regio Amstelveen vindt plaats bij voetbalvereniging AMVJ in de week van 3 tot en met 7 augustus. Er staan meerdere kampen gepland bij voetbalverenigingen door heel Nederland. Een ticket voor een vijfdaags kamp kost 299 euro inclusief tenue, lunch, drinken en tussendoortjes. Voor een enkele dag zijn de kosten 75 euro. De volledige kalender is te vinden op de website. Aanmelden kan nu via www.playonvoetbal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie