VVD-raadslid Benjamin Smalhout (rechts) bekijkt samen met buurtbewoner Kees het project in Kostverloren.
VVD-raadslid Benjamin Smalhout (rechts) bekijkt samen met buurtbewoner Kees het project in Kostverloren. Eigen foto

Veiligheidssubsidies maken wijken en buurten veiliger

28 mei 2020 om 12:05 Overig

AMSTELVEEN De VVD Amstelveen heeft tijdens de raadsvergadering van 27 mei aandacht gevraagd voor de regeling veiligheidssubsidies. Deze regeling is bedoeld om inwoners, bedrijven en instellingen weerbaarder te maken tegen misdrijven zoals inbraken en is aantoonbaar effectief. Zo subsidieert de gemeente onder meer hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven.

VVD-raadslid Benjamin Smalhout was op bezoek in de wijk Kostverloren waar zo'n klein veiligheidsproject met subsidie van de gemeente tot stand is gekomen doordat buurtbewoners de inbraken in de buurt beu waren. Vooral niet beveiligde achterpaden vormen een risico voor inbraken. Daarom wilde de buurt het achterpad beveiligen. Smalhout: "Op initiatief van de buurt is dit geweldige project tot stand gekomen: een stalen hek om het achterpad van zo'n beetje twintig huizen te beveiligen." Sinds de plaatsing van het hek zijn er geen inbraken meer in de straat.
Volgens Smalhout is het echt de moeite waard om samen met buurtbewoners een subsidie aan te vragen voor een dergelijk veiligheidsproject. Smalhout: "De gemeente biedt deze regeling, kom met de buurt tot een goed gesprek en maak de straat inbraakvrij!"
De subsidieregelingen zijn te vinden op de website van de gemeente Amstelveen: www.amstelveen.nl
Wie vragen of opmerkingen heeft over deze subsidieregeling en/of veiligheid in de eigen buurt kan mailen naar VVD-raadslid Benjamin Smalhout: b.smalhout@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie