Afbeelding
Joop Touw

Rekenkamer onderzoekt subsidiebeleid gemeente Amstelveen

27 mei 2020 om 09:18 Overig

AMSTELVEEN De Rekenkamercommissie Amstelveen is een onderzoek gestart naar het subsidiebeleid van de gemeente Amstelveen en de rollen van de gemeenteraad en het college van B en W daar bij.

Het onderzoek richt zich op de doelmatigheid en doeltreffendheid van het subsidiebeleid. De rekenkamercommissie zal ook kijken of er organisaties zijn waarmee de gemeente een contractrelatie heeft, die ook subsidie ontvangen en hoe daarmee wordt omgegaan. Tenslotte wordt in het onderzoek ook aandacht besteed aan de financiële positie van subsidieontvangers die belangrijke taken voor de gemeente uitvoeren.

De Rekenkamercommissie wil weten wat het subsidiebeleid van de gemeente inhoudt en welke kaders de raad hiervoor heeft gesteld. Naast onderzoek naar de regels voor het verlenen van subsidie kijken de onderzoekers naar de praktijk van de subsidieverlening. In hoeverre kan de gemeenteraad zijn kaderstellende en controlerende rol vervullen? Heeft de raad voldoende inzicht in de financiële en maatschappelijke resultaten van het subsidiebeleid? Welke verbeterpunten zijn er? Voor de uitvoering van het onderzoek heeft de Rekenkamercommissie het onderzoeksbureau Partners+Pröpper in de arm genomen. Het onderzoek wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 afgerond en aan de gemeenteraad aangeboden.

De Rekenkamercommissie ondersteunt de gemeenteraad bij de invulling van zijn controlerende taak door te onderzoeken of het gevoerde gemeentelijke beleid doelmatig, doeltreffend en rechtmatig is uitgevoerd. Is het gestelde beleidsdoel bereikt? En is dat bereikt met een minimum aan kosten en inspanningen? De Rekenkamercommissie is een onafhankelijke commissie en stelt zelf de onderzoeksonderwerpen vast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie