Afbeelding
Walter te Spenke

Amateurkunstmarkt 2020 deze keer online

25 mei 2020 om 07:00 Kunst

AMSTELVEEN De jaarlijkse amateurkunstmarkt georganiseerd door SAKB KunstLokaal zou 7 juni plaats vinden in het Oude Dorp. Zo'n gezellige en knusse markt past echter niet in de anderhalvemetersamenleving. SAKB KunstLokaal heeft er iets op bedacht: een online amateurkunstmarkt.

Op www.kunstmarktamstelveen.nl zijn al veel kramen van enthousiaste amateurkunstenaars te bezoeken. Er is een veelheid aan technieken te bewonderen, zoals landschappen in aquarel, tekeningen, keramiek, portretten in acryl, stillevens in olieverf, beeldhouwwerk, macramé kleden en zijdeschilderingen. De gezellige marktsfeer van voorgaande jaren ontbreekt maar op deze site is toch goed te zien hoe hoog de kwaliteit is van de deelnemers. Bovendien is het een echte markt: wie op een kunstwerk valt, kan het kopen en het mee naar huis nemen. De kunstenaars zijn daarvoor te benaderen via e-mail of telefoon. Ook wie graag wat informatie wil (‘Hoe heb je dat gedaan?’ ‘Waar kan ik dat zelf leren?’), kan contact met hen opnemen. En wie zin heeft om mee te doen en het eigen werk wil laten zien, kan gratis deelnemen. Een stand huren is nu niet nodig. Aanmelden kan met één klik.

Bij SAKB KunstLokaal wordt intussen diep nagedacht over de mogelijkheden om in september de cursussen weer op te starten in overeenstemming met de coronamaatregelen. Het bestuur is daarover in nauw overleg met de gemeente om te kijken welke aanpassingen er gerealiseerd kunnen worden. Het cursusaanbod ligt klaar. De folder ligt er. Op www.sakb.nl kan alvast een passende creatieve cursus en/of workshop worden uitgekozen. Waarschijnlijk zullen er wel minder cursisten deel kunnen nemen dan in normale tijden. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

zijdeschildering, een van de werken op de kunstmarkt
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie