Jaarlijkse vleermuis telling rond uw woning

22 mei 2020 om 15:51 Nieuws Deel je nieuws

Beste Redactie

Wilt u onderstaand bericht voor as woensdag 20 mei in de krant plaatsen?

Bij voorbaat dank.

Voor vragen altijd bereikbaar.

 

Vriendelijke groet,

Jan de Jong

Coördinator vleermuiswerkgroep IVN-amstelveen

Grootoor vleermuis foto 

Landelijke vleermuistelling.

Graag doet de vleermuiswerkgroep van het IVN  dit voorjaar weer een beroep op de trouwe en nieuwe vleermuisliefhebbers om hun waarneming in het kader van de landelijke vleermuistelling aan ons door te geven.

Als u wilt weten wat voor soort vleermuizen rondom uw woning vliegt, dan kunt u dat ook doorgeven,  dan komen wij even langs om dat vast te stellen. We gebruiken daarvoor een ontvangertje, waarmee we de geluiden van de vleermuizen hoorbaar kunnen maken en de soort herkennen.

Door de vele spouwmuur- en gevel-isolatie activiteiten van woningcorporaties en  particuliere woningbezitters, veranderen de leefomstandigheden van de vleermuizen in ernstige mate.

De eigenaren onderzoeken, als het goed is, voor de start van de werkzaamheden of er vleermuizen in de gevels kunnen worden aangetroffen en zij nemen zo nodig passende maatregelen.

Door uw meldingen kunnen we proberen vast te stellen of deze maatregelen voldoende  effect hebben op het voortbestaan van de beschermde zoogdieren.

Ter geruststelling kunnen we u melden dat deze volstrekt ongevaarlijk zijn. Het corona-virus komt bij de europese soorten niet voor. Als u er een op de grond vindt komen we hem of haar even ophalen.

.

U kunt uw melding over de periode  23 juni tot 6 juni aan de vleermuiswerkgroep doorgeven via

e-mailadres :  jangde@xs4all.nl

of  per telefoon 020-6417993 of 06-20396438 of per adres  aan:

J. de Jong, Plantsoen Laanhorn 12, 1181BE Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie