Augustinuspark.
Augustinuspark. Gemeente Amstelveen

Ambitieus plan voor nieuwbouw Augustinuspark

21 mei 2020 om 11:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Om initiatieven van ontwikkelaars te kunnen beoordelen, toetst het college van B en W in een vroeg stadium de haalbaarheid van een plan. Het college wil het ambitieuze plan van ontwikkelaar Bouwsaam om de huidige woningen, winkels, horeca en dienstverlening aan het Augustinuspark te vervangen door nieuwbouw nu verder uitwerken.

Het zal gaan om woningen in verschillende prijsklassen, eventueel een (gedeeltelijke) invulling met commerciële en dienstverlenende functies op de begane grond en een aantrekkelijke groene ontmoetingsplek. Volgens wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) zijn er verschillende pandeigenaren en dat bemoeilijkte de afgelopen jaren een mogelijke vernieuwing. “Nu is er een ontwikkelaar die aangeeft goed in gesprek te zijn met alle huidige pandeigenaren. Ze zijn geïnformeerd over het beoogde nieuwbouwplan van circa zes bouwlagen.” De beoogde nieuwe invulling omvat naar verwachting circa honderd huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen, eventueel een aantal commerciële ruimten op de begane grond en een plein met een groene invulling. Parkeren kan in een ondergrondse parkeergarage en op de extra parkeerplaatsen rond het gebouw.

CONCEPT-STARTNOTITIE Voor het ingediende plan heeft de ontwikkelaar veelvuldig overleg gevoerd met de gemeente. Het beschreven initiatief houdt dan ook rekening met zowel de gemeentelijke kaders en beleid als de financiële haalbaarheid van het plan. De gemeente gaat het initiatief nu verder uitwerken in een concept-startnotitie die te zijner tijd ter inzage wordt gelegd. Dat betekent dat pandeigenaren, omwonenden en huidige bewoners straks hun mening kunnen geven over het plan. Dat kan eventueel leiden tot aanpassingen. Ook is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen. Over zowel het plan zoals beschreven in de startnotitie als over de wijziging van het bestemmingsplan beslist uiteindelijk de gemeenteraad.

Nieuwbouw op deze locatie verhoogt de kwaliteit van het gebied en kan overlast verminderen, vindt het college. Door een nieuwe impuls te geven aan dit deel van het Keizer Karelpark sluit het beter aan op de omliggende omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie