Afbeelding
Eigen foto

Plan voor boutique hotel aan de Amstel

20 mei 2020 om 07:00 Recreatie

NES AAN DE AMSTEL Het college van B en W heeft een initiatief ontvangen voor een kleinschalig boutique hotel met mogelijkheid voor feesten en partijen langs de Amsteldijk Zuid, waar de Waver op de Amstel uitkomt. De eerste verkenning van het initiatief ziet er goed uit. Daarom heeft het college ingestemd met het verder uitwerken van de Quick Scan.

Na een nadere uitwerking is de volgende stap om het bestemmingsplan aan te passen, ter inzage te leggen en aan de gemeenteraad aan te bieden. Twee inwoners van Nes aan de Amstel zijn van plan om een oude boerderij aan Amsteldijk Zuid 183 te kopen en het agrarisch bedrijf om te zetten in een boutique hotel met circa zestien tot twintig kamers. Het voorstel is om de huidige woning met stallen te slopen en een hotel met restaurantfunctie te bouwen. Een schuur maakt plaats voor een nieuwe woning. De exacte locatie van de woning moet nog worden bepaald: tegen het hotel aan of elders op het terrein.

Een kleinschalig boutique hotel voor het hogere (zakelijke) segment is een welkome aanvulling op overnachtingsmogelijkheden in het buitengebied naast hotelaccommodaties in de stad. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening en economische zaken): “De eerste indruk van het plan is goed. Het beoogt een stevig, statig en traditioneel gebouw te worden passend bij de karakteristieke uitstraling van het gebied.”

Het uitgangspunt is dat er niet meer gebouwd gaat worden dan de huidige bebouwing en dat de zichtlijnen vanaf de Amsteldijk naar het bovenland verbeterd worden. Floor Gordon: “Het initiatief is getoetst aan de door de gemeenteraad vastgestelde nota ‘Accomodatiestrategie en toeristenbelasting’ met een positieve uitkomst. In samenwerking met de initiatiefnemers gaan we het initiatief nu verder uitwerken.”

SAMENWERKEN Door beperkingen die de provincie op deze locatie aan ontwikkelingen oplegt, kunnen hier niet meer woningen worden gebouwd. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het bestemmingsplan moeten wijzigen om de ontwikkeling mogelijk te maken. Dorpsraad Nes aan de Amstel heeft kennisgenomen van het plan en staat er positief tegenover. De beoogde hoteliers willen gaan samenwerken met lokale ondernemers en scholen, en met Ons Tweede Huis dat ook aan de Amsteldijk Zuid is gevestigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie