Afbeelding
Eigen foto

Expositie Eerste Rang in Schouwburg Amstelveen

21 mei 2020 om 09:00 Kunst

AMSTELVEEN De podiumkunsten staan centraal in de zalen van Schouwburg Amstelveen, maar in deze bijzondere tijd biedt het theater ook graag een podium aan de beeldende kunst. Voor de expositie met de toepasselijke naam Eerste Rang, 2020 beschilderde de Amstelveense Michèle Bergsma (1997) - student Fotografie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst - theateraffiches van voorstellingen die rond deze tijd in de schouwburg zouden staan.

De expositie is gebaseerd op alle lege stoelen die er nu in de theaters zijn. Theaterliefhebbers kijken noodgedwongen vanuit hun eigen (luie) stoel thuis naar het online kunst- en cultuuraanbod. Kale barkrukken staan in de rij voor de bar. Lege rijen glooien in een bioscoopzaal zonder uitzicht. De schouwburg is gevuld met een zwijgend podium. Thuis schuiven we aan,verzamelen we op de bank bij de haard, of zonnen we op dat plekje in de tuin. In mijn hoofd zet ik die stoelen op een rij, samen vormen de woonkamers een publiek. De expositie is te bewonderen door de ramen van de schouwburg aan het Stadsplein in Amstelveen.

Michèle Bergsma (1997) studeert Fotografie. Door haar eerdere studie in ontwerpen aan de Design Academie Eindhoven raakte ze geïnteresseerd in de relatie die mensen hebben met hun eigendommen. Ze volgt momenteel een uitwisseling in Schilderkunst aan de Sint Lucas Academie in Antwerpen.


TE KOOP De affiches zijn ook te koop. Bergsma deelt de opbrengsten met het gezelschap dat op het affiche staat. Belangstellenden kunnen mailen naar michele.bergsma@live.nl. Meer info via www.schouwburgamstelveen.nl/eersterang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie