Afbeelding
Politie Amstelveen

Poging straatroof Borssenburg: verdachte en getuigen gezocht

17 mei 2020 om 10:52 Misdaad

AMSTELVEEN De politie zoekt de verdachte en getuigen van de straatroof waarbij een 85-jarige vrouw zwaargewond raakte. Woensdagavond 26 februari 2020 probeerde een nog onbekende jongen haar tas te stelen op Borssenburg in Amstelveen-Noord. De recherche doet uitgebreid onderzoek naar deze poging straatroof en is dringend op zoek naar een verdachte. Ook spreken rechercheurs graag met mensen die mogelijk meer informatie hebben over het incident.

Het slachtoffer liep die avond rond 19.00 uur alleen op de stoep van Borssenburg. Om haar schouder droeg ze een tas. Opeens merkte ze hoe iemand van achteren hardhandig aan de tas trok. De tas werd daarna naar voren getrokken, maar het slachtoffer liet niet los. Door de kracht van het trekken viel ze vervolgens voorover op de grond en kwam hard op haar hoofd, handen en knieën terecht. Het slachtoffer voelde meteen veel pijn, zag overal bloed en schreeuwde het uit. Buurtbewoners hoorden dit en schoten direct te hulp. Hulpdiensten werden gebeld en een toegesnelde ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis.
De tas van het slachtoffer bleek nog op straat te liggen en is dus niet daadwerkelijk gestolen. Meerdere politie-eenheden zochten de omgeving af naar een verdachte, maar troffen helaas niemand aan.

LETSEL In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer zwaargewond was geraakt. Door de harde val op de grond liep ze een scheur in haar oogkas, meerdere verwondingen in het gezicht, een gebroken hand en een gebroken knieschijf op. Als gevolg hiervan moest ze lange tijd revalideren. Zeker vanwege de maatregelen om sociale afstand te bewaren in het kader van de corona-crisis is dit een erg moeilijke en eenzame tijd voor het bejaarde slachtoffer geweest.

FIETSENDE VERDACHTE Het slachtoffer heeft, ondanks de snelheid en impact van het incident, toch een verdachte kunnen zien. Het zou gaan om een jongen die vanaf de fiets op Borssenburg naar haar tas greep. Het gaat om een man van circa 20 jaar met een lichte huidskleur en slank postuur. Hij is circa 1.75 tot 1.80 meter lang. Deze jongen fietste, nadat de straatroof mislukte, door in de richting van de Rembrandtweg.

ONDERZOEK Direct na het incident is de recherche met de zaak aan de slag gegaan maar het onderzoek heeft nog niet tot de aanhouding van een verdachte geleid. De recherche doet daarom nu een oproep aan iedereen die mogelijk meer weet over (de verdachte van) deze poging straatroof om zich te komen melden.

INFORMATIE Wie iets gezien of gehoord heeft over dit incident, maar dit nog niet met de politie heeft gedeeld, kan het tipformulier invullen op politie.nl. Informatie doorgeven kan ook telefonisch via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of. Wie liever anoniem blijft kan bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of anoniem het tipformulier invullen op www.meldmisdaadanoniem.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie