Afbeelding
Digibende

Digibende gaat passend onderwijs bieden gericht op digitale wereld

16 mei 2020 om 14:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Digibende gaat vanaf het nieuwe schooljaar in Amstelveen passend onderwijs bieden aan jongeren bij wie het niet wil lukken op school maar die wel een talent hebben voor ontwikkelingen in de digitale wereld. De instelling die onderwijs en zorg biedt gaat van start aan de Bouwerij op bedrijventerrein Legmeer. Naast begeleiding door orthopedagogen en pedagogen leren de jongeren bij Digibende alles over de digitale wereld. Ze leren onder meer programmeren, computergames bouwen en alles over robotica. De deelnemers hebben  onder meer te kampen met autisme en hoogbegaafdheid.  

Digibende richt zich op de thema’s technologie, innovatie en vormgeving. Het aanbod is gericht op het ontdekken en stimuleren van talenten bij jongeren. Door hun talenten te benadrukken, krijgen ze zelfvertrouwen en verbeteren hun schoolprestaties. Bij Digibende kunnen ze van alles leren over programmeren, robotica, virtual reality, graphic design en de digitale kant van muziek.

OP MAAT Het team bestaat uit persoonlijk begeleiders, vakspecialisten, (ortho)pedagogen, een gedragswetenschapper en sporttrainer. Jongeren krijgen een op maat gemaakt programma waar ze voor een aantal dagdelen per week of de hele week aan deelnemen. Vaak gaan ze daarnaast ook weer naar de eigen school. Aanmelden voor Digibende is nu nog niet mogelijk. Meer informatie hierover volgt zodra de aanmeldingsroute bekend is.

PERSPECTIEF Amstelveen investeert in Digibende, samen met PO Samenwerkingsverband Amstelronde en VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden.  Dat past in de ambitie van de gemeente om ervoor te zorgen dat er voor elk  kind een passend onderwijs- en/of zorgaanbod is. Ze wil kinderen die op school dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn, hulp en perspectief bieden. Digibende biedt een uniek aanbod voor deze groep jongeren. 

De gemeente geeft hiermee mede invulling aan de Jeugdagenda en onderschrijft tegelijkertijd het landelijke Thuiszitterspact; een gezamenlijke ambitie van de PO- en VO Raad, de VNG en de ministeries van Onderwijs, Volksgezondheid, Veiligheid en Justitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie