Aan de Amsterdamseweg zijn winkels van diverse lokale ondernemers gevestigd.
Aan de Amsterdamseweg zijn winkels van diverse lokale ondernemers gevestigd. Eddie de Blieck

Oproep VVD en D66 Amstelveen: ‘Koop lokaal bij MKB’

13 mei 2020 om 11:24 Zakelijk

AMSTELVEEN De fractievoorzitters van de Amstelveense afdelingen van VVD en D66 hebben een oproep aan alle inwoners van Amstelveen gedaan om lokale winkeliers en horecabedrijven te steunen door lokaal inkopen te doen. De beide fracties hebben de afgelopen tijd een rondgang gemaakt langs lokale ondernemers en verhalen gehoord over een dramatisch verlies aan omzet. Met deze oproep willen de partijen de lokale MKB-bedrijven een hart onder de riem steken.

De fracties van VVD en D66 gaan de komende tijd bekijken hoe de gemeente de ondernemers kan helpen om inwoners te verleiden om lokaal te kopen, bijvoorbeeld door een lokale promotieactie. “In onze lokale media staan al veelvuldig berichten over Amstelveense restaurants waar er afgehaald kan worden. Dit kan mogelijk ook in samenwerking met de gemeente voor winkeliers geregeld worden”,aldus VVD-fractievoorzitter Kees Noomen.

Beide partijen zijn blij met de recent door de gemeente ingestelde regeling waarbij MKB-bedrijven tot 40.000 euro een noodlening kunnen afsluiten voor 3 jaar.  “Met dit soort regelingen helpt de gemeente Amstelveen ons lokale MKB dat steun nodig heeft," stelt D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven. "Door nu ook in te zetten op promotie van het lokale MKB kunnen we extra financiële steun misschien gedeeltelijk voorkomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie