Skatebaan bij Onderuit in Amstelveen-Noord.
Skatebaan bij Onderuit in Amstelveen-Noord. Eigen foto

Online peiling naar behoefte aan skatebaan in Amstelveen-Zuid verlengd

12 mei 2020 om 12:15 Recreatie

AMSTELVEEN De gemeente heeft de periode om mee te kunnen doen aan de peiling voor een mogelijk skatepark in Amstelveen-Zuid met twee weken verlengd tot 31 mei. Dit gebeurt mede omdat de basisscholen nu weer deels open zijn gegaan. De gemeente vraagt de scholen in Amstelveen-Zuid om hun leerlingen te wijzen op de peiling waarmee de behoefte aan een dergelijke voorziening wordt onderzocht.

Na een oproep in lokale online media, het Amstelveens Nieuwsblad en social media heeft de gemeente al ruim 200 reacties binnen. De meeste reacties tot nu toe geven aan dat jongeren voor een skatebaan in Amstelveen-Zuid zijn. De aanleiding voor een onderzoek was een oproep van drie jonge skaters aan de gemeenteraad voor een skatepark in Westwijk. De skaters zelf benaderen hun vriendenkring. Jongerenwerkers zijn ingezet om de jeugd te vragen mee te doen. 

'We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren een stem te geven in de speellocaties in Amstelveen," zegt wethouder Floor Gordon (Speelvoorzieningen). “Als er behoefte blijkt aan een skatepark, zoals bijvoorbeeld het skatepark in Bankras, dan onderzoeken we of we daar aan kunnen voldoen. Nu de basisscholen deels opengaan zien we kans de doelgroep in een keer te bereiken via bijvoorbeeld nieuwsbrieven van de scholen.” Ook de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Amstelveen-Zuid zijn door de gemeente benaderd.

De uitkomsten van het onderzoek met kosten en locaties gaat uiterlijk dit najaar naar de gemeenteraad. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie