Het nieuwste gedeelte van het KKC dat in 2008 in gebruik werd genomen..
Het nieuwste gedeelte van het KKC dat in 2008 in gebruik werd genomen.. KKC

Extra geld nodig voor huisvesting KKC en Amstelveen College

12 mei 2020 om 09:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Er is komende tijd extra geld nodig voor huisvesting van het Keizer Karel College (KKC) en het Amstelveen College. Dat blijkt uit een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad over stedelijke ontwikkelingsprojecten in de coronacrisis. Daarin is ook een passage opgenomen over onderwijshuisvesting. Het Amstelveen College heeft een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het bestaande gebouw wegens ruimtegebrek. Het KKC heeft een plan ingediend voor renovatie van de school en gedeeltelijke nieuwbouw, waarvan de kosten veel hoger zijn dan in eerste instantie gedacht werd.

Het college van B en W liet in januari 2019 al weten bereid te zijn om mee te werken aan vernieuwing en uitbreiding van het KKC. De school heeft onlangs een definitief ontwerp aan het gemeentebestuur voorgelegd voor renovatie, verduurzaming, gedeeltelijke vervangende nieuwbouw en uitbreiding van het schoolcomplex aan Elegast. De kosten worden geraamd op 24,2 miljoen euro en dat is veel hoger dan in eerste instantie werd voorzien. Daar komt nog bij dat een aantal onzekerheden niet in de raming zijn opgenomen. Het gaat daarbij onder meer om kosten voor tijdelijke huisvesting en asbestsanering. Een andere onzekere post is de sportvoorziening bij de school, die mogelijk ook de sporthal bij De Meerkamp moet gaan vervangen. Die hal moet over enige tijd wijken om uitbreiding van het zwembad mogelijk te maken. 

VOLLEDIGE NIEUWBOUW Als deze onzekerheden in de ramingen worden meegenomen, lijken de kosten van renovatie van het KKC, die van volledige nieuwbouw te overtreffen. Het college bereidt momenteel samen met het KKC een haalbaarheidsstudie voor waarin zowel de renovatie als volledige nieuwbouw met elkaar worden vergeleken. De bedoeling is dat daarover dan in het najaar een knoop wordt doorgehakt. 

Het KKC heeft op korte termijn voldoende capaciteit om het aantal leerlingen op te vangen. De school kan eventueel ook nog uitwijken naar de nabijgelegen schoollocatie aan Dr. Schaepmanlaan 7. Het KKC maakt tot 2008 ook al gebruik van een dependance aan de Dr. Schaepmanlaan, maar die kon toen worden gesloten na ingebruikname van ingebruikname van de nieuwe vleugel in het schoolgebouw. De hele school was toen weer onder één dak gehuisvest

AMSTELVEEN COLLEGE Het Amstelveen College kampt momenteel wel al met een tekort een ruimte van circa 1000 vierkante meter. De school is gevestigd in een nieuw pand dat in 2013 in gebruik werd genomen. De school heeft nu bij het college van B en W een aanvraag ingediend voor uitbreiding. Het college neemt de aanvraag op in het programma voor Onderwijshuisvesting 2021. 

NIEUWBOUW HWC Op dit moment wordt ook gewerkt aan nieuwbouw voor het Hermann Wesselink College (HWC) aan de Startbaan. De gemeente draagt hier ruim 26 miljoen euro aan bij. De nieuwbouw moet volgens eerdere verwachtingen eind 2020 in gebruik genomen worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie