De kinderraad wordt elk jaar opnieuw gekozen.
De kinderraad wordt elk jaar opnieuw gekozen. Eigen foto

Gemeente zoekt kinderburgemeester en -raad

7 mei 2020 om 11:43 Politiek

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen is op zoek naar kinderraadsleden en een opvolger voor de huidige kinderburgemeester Lieuwe.

“Wij vinden de mening van kinderen belangrijk. De kinderraad praat met ons mee over thema’s die zij belangrijk vinden. Het is leuk om te zien met welke ideeën de kinderen komen. Zij kijken toch nét even anders tegen onderwerpen aan,” zegt wethouder Frank Berkhout (onderwijs en jeugd). “Vanuit de nieuwe kinderraad wordt de nieuwe kinderburgemeester gekozen. Lieuwe heeft het dit jaar fantastisch gedaan. Het was zeker geen gemakkelijk jaar om kinderburgemeester te zijn, maar hij heeft het goed opgepakt.”

THEMA De kinderraad wordt elk jaar opnieuw gekozen. Leden van de kinderraad komen een aantal keren per jaar bijeen om na te denken over een thema. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het thema gekozen door de kinderraadsleden. Het thema van dit jaar was ‘natuur en milieu’ en de kinderraad van vorig jaar had gekozen voor het thema ‘armoede’. Een van de bijeenkomsten is een werkbezoek aan een organisatie die te maken heeft met het gekozen thema en die advies nodig heeft. Het kan ook zijn dat kinderraadsleden door de gemeente worden uitgenodigd om na te denken over iets dat met kinderen te maken heeft.

KINDERBURGEMEESTER Net als de kinderraad wordt er ook elk jaar een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderraad en vervult ceremoniële taken zoals een lintje door knippen of een boek overhandigen tijdens de kinderboekenweek. De kinderburgemeester werkt samen met burgemeester Tjapko Poppens, zoals bijvoorbeeld tijdens de ontvangst van Sinterklaas.

Wie in groep 6 of 7 zit, creatieve ideeën heeft, nieuwsgierig is en niet bang is om een mening te geven, kan zich aanmelden als kandidaat voor de kinderraad of kinderburgemeester. Aanmelden kan tot en met 31 mei via amstelveen.nl/kinderburgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie