Fysiotherapeut Patrick Beljaards.
Fysiotherapeut Patrick Beljaards. naomi heidinga

Fysiotherapie Wuurman weer open

13 mei 2020 om 15:43 Zakelijk

AMSTELVEEN Last van kleine pijntjes, een onverklaarbare hoofdpijn of een blessure waar je maar niet van af komt? De fysiotherapeut kan uitkomst bieden. “Wanneer mensen op tijd komen, kan een probleem al met één of twee sessies verholpen zijn”, aldus Patrick Beljaards, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Wuurman.

Als ex-topsporter weet Patrick wat het is wanneer het even niet goed zit in het lichaam. “Ik heb negen jaar lang in het Nederlands team gespeeld. Ben naar EK’s en WK’s geweest en heb zelfs twee keer de Olympische Spelen mogen meemaken. Door mijn sport ontstond mijn interesse voor de fysiotherapie. Ik zag niet alleen bij mezelf, maar ook bij anderen de resultaten van behandelingen. Daarom ben ik fysiotherapie ernaast gaan studeren. Ik heb me gespecialiseerd in elleboog- en schouderklachten, want die kom je veel tegen in het honkbal.” Deze schouderklachten behandelt Patrick middels manuele technieken en dry needling. 

SCHOUDERKLACHTEN Ook niet-sporters krijgen soms schouderklachten. “Dat heeft te maken met onze houding, vooral achter de laptop of computer. Mensen gaan snel in elkaar zitten. Daardoor gaat alles vastzitten. De spieren van de middenrug worden dan niet gebruikt. Vaak vragen mensen me om oefeningen die ze kunnen doen om dit te voorkomen. Maar het beste is op je houding letten. Dat voel je: wanneer je opeens wel rechtop gaat zitten, en de spieren aanspreekt die je normaliter niet veel gebruikt, verzuren ze snel. Het is een kwestie van opbouwen. Naast het letten op je houding, is het goed geregeld op te staan en je even uit te rekken.”

Eigenaar van de praktijk, fysiotherapeut Roger Wuurman is gespecialiseerd in onderrug-, nek- en hoofdpijnklachten. “Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door blokkades elders in het lichaam. Door deze op te heffen, komen veel mensen in slechts enkele behandelingen van hun hoofdpijn af.” Mensen met migraine, spannings- of clusterhoofdpijn weten hoe belangrijk dit is.

VOEDING Op dit moment is de praktijk druk bezig om bewegen en een gezonde levensstijl in een programma te verwerken. Dit wordt in samenwerking gedaan met acupunctuur Bijlsma die gespecialiseerd is in voeding. “We hebben gezien wat verminderde weerstand en overgewicht doet bij het oplopen van corona. Bij voldoende interesse kunnen we daarmee starten.” Meer informatie of aanmelden via info@fysiotherapiewuurman.nl. “Dat brengt ons automatisch op het onderwerp corona. Het goede nieuws is, u mag weer komen! Schroom dus niet de fysiotherapeut te bezoeken als u denkt dat u ons nodig heeft! Hier is geen verwijzing voor nodig,” aldus Wuurman.

Patrick heeft het naar zijn zin in de praktijk. “De sfeer is goed. We vullen elkaar goed aan. De basis van onze behandelingen komt voort uit de manuele therapie. Tijdens behandeling proberen we mensen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Een grapje hoort erbij, al zijn we in het behandelen zelf heel serieus. U bent van harte welkom aan de Populierenlaan 133!” 

Informatie: www.fysiotherapiewuurman.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie