Muziek in de tuin nodigt uit tot een dansje.
Muziek in de tuin nodigt uit tot een dansje. Naomi Heidinga

Pumpin Piano's maken van Bevrijdingsdag een feest bij Ons Tweede Thuis

6 mei 2020 om 15:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Stichting Dag van je Leven heeft gisteren ervoor gezorgd dat Bevrijdingsdag dit jaar voor bewoners en cliënten van Ons Tweede Thuis toch een speciale dag werd. Op alle locaties van OTT traden artiesten op. Zo ook in Westwijk. Daar schoof Lodewijk van der Linden van de Pumpin Piano's in de tuin achter zijn vleugel en vermaakte alle aanwezigen met zijn muziek. Het werd een vrolijk feestje waarbij zelfs een enkele keer de voetjes van de vloer gingen.

BEVRIJDINGSPOP Stichting Dag van je Leven en Ons Tweede Thuis wilden het vieren van 75 jaar bevrijding op 5 mei niet zomaar voorbij laten gaan. Ze bedachten iets bijzonders om de vele mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiding te verrassen bij hun eigen woning. Het bestuur van Stichting Dag van je Leven was op Bevrijdingsdag al vroeg op pad met meer dan veertig taarten voor de verschillende woonvoorzieningen. Ook mochten ze amaryllisbollen uitdelen namens Kwekerij Floralia uit Lisse. Op meer dan dertig locaties waren optredens van een artiest in de eigen tuin of voor op straat. Uiteraard allemaal netjes op 1,5 meter afstand, al mochten de bewoners zelf wel met elkaar dansen. Overal werd luidkeels meegezongen en genoten van het entertainment. Ook werden er de nodige ‘aangepaste’ polonaises gelopen. Voor sommige locaties waren poffertjes geregeld. 

HART ONDER DE RIEM Stichting Dag van je Leven is blij dat ze dit in samenwerking met Ons Tweede Thuis voor deze doelgroep mocht organiseren. “Normaal gesproken zien we deze kanjers tijdens de botendag of in de feesttent in september,” aldus voorzitter Rob Langelaan. “Nu mochten we een keer een kijkje nemen bij hen bij de woonvoorziening en het feest naar ze toe brengen. Een hart onder de riem, want ze mogen deze coronaperiode geen familie zien en niet naar hun dagbesteding. Ze zitten eigenlijk gewoon opgesloten met elkaar. We hopen dat de buren ook genoten hebben, want omdat het buiten moest plaatsvinden kon vaak wel heel de buurt meegenieten…” Deze optredens en taarten werden mogelijk gemaakt door sponsors als Stevaco en DHL en donaties van bedrijven en particulieren zoals een aantal booteigenaren, die in juni met de jaarlijkse botendag mee zouden doen en het Rabobank Coöperatiefonds. Sommige artiesten traden belangeloos op of vroegen een vergoeding voor het geluid. “Samen konden we de vele cliënten van Ons Tweede Thuis de dag van hun leven bezorgen.” Stichting Dag van je Leven organiseert grote evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals de jaarlijkse botendag en het feest tijdens Feestweek Aalsmeer. Maar ook laten ze individuele of groepswensen in vervulling gaan. De stichting is volledig afhankelijk van sponsoring en werkt uitsluitend met vrijwilligers. 

Meer informatie: www.dagvanjeleven.org of volg de stiching op Facebook of Instagram.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie