Portret Vera Lagerwaard
Portret Vera Lagerwaard pr

Amstelveense onderneemster Vera Lagerwaard start meldpunt voor zzp'ers

4 mei 2020 om 16:47 Nieuws Deel je nieuws

Zelfstandige Professionals is onder leiding van onderneemster Vera Lagerwaard gestart met het eerste onafhankelijke meldpunt voor zzp’ers. Het meldpunt waar ondernemers pragmatisch advies krijgen ontving al honderden reacties na het bekendmaken van de plannen om dit meldpunt op te richten. Het is het enige onafhankelijke meldpunt voor zzp’ers in Corona-tijd voor hun zoektocht in de steunmaatregelen. ”Ondernemers vallen om verschillende redenen tussen wal en schip”, stelt oprichtster Vera Lagerwaard. Uit een enquête die uitgezet was bij 2.000 ondernemers, bleek dat 10 procent van de ondernemers om diverse redenen problemen ondervindt met de aanvraag van steunmaatregelen van de overheid.

Duizenden zzp’ers vallen tussen wal en schip

De afgelopen weken kwamen er al honderden vragen binnen bij het meldpunt. Diverse ondernemers staan stil door de corona-maatregelen, maar hebben geen ‘recht’ op enige vorm van ondersteuning vanuit de overheid. Eén van de ondernemers heeft een bedrijf in Nederland, maar woont over de grens. Zijn bedrijf betaalt in Nederland belasting, maar kan vanwege het privéadres in België geen gebruik maken van de steunmaatregelen. Een andere ondernemer die zich meldde heeft een VOF samen met zijn vrouw. Eén van hen mag de Tozo aanvragen, terwijl er twee inkomens missen. Veel ondernemers die na hun pensioenleeftijd door zijn gegaan met ondernemen melden zich ook bij Lagerwaard. Mensen met AOW vallen buiten alle regelingen, maar kunnen afhankelijk zijn van dit ondernemersinkomen als aanvulling op hun pensioen. Ook de inschrijving van het bedrijf op het huisadres veroorzaakt bij veel ondernemers problemen. 

Vera Lagerwaard is het gezicht van vereniging Zelfstandige Professionals. Ze is verantwoordelijk voor het in de markt zetten van AOV Bouw in 2019. Op dit moment is ze verantwoordelijk voor AOV Profs en startte tijdens de crisis een meldpunt voor zzp’ers die tussen wal en schip dreigen te vallen in deze corona-crisis.

Meer informatie: Zelfstandige Professionals

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie