Ouders mogen niet het veld op.
Ouders mogen niet het veld op. Joop Touw

Voorzichtig weer voetbalveld op

2 mei 2020 om 11:25 Corona

AMSTELVEEN Halverwege maart stopte het voetballen abrupt. Door de coronacrisis gingen de hekken van clubs op slot en moesten de liefhebbers thuisblijven. Bij voetbalvereniging RKAVIC stonden zaterdag 2 mei voor het eerst weer kinderen op het veld. 'We zijn heel blij dat we weer wat kunnen doen", zegt Wolfjes-trainer Peter Crowe. En dat geldt ook voor de kinderen.

DUIDELIJK Veel zaken zijn nog onduidelijk. Dat de competitie 2019/2020 onbeslist is afgelopen is helder, maar over het begin van de nieuwe competitie is nog niet alles uitgewerkt. Vooralsnog mogen de allerjongsten nu weer trainen en na de mei-vakantie ook de oudere kinderen. "Wij trainen met kinderen tussen de 4 en 7 jaar", zegt Peter. Op de zaterdagochtend zijn er 8 wat oudere Wolfjes aanwezig. "De heel jonge kinderen zijn nog thuis. Normaal staan hun ouders vlak langs het veld, maar dat mag nu niet, dus die blijven nog even thuis". Een zogenaamde 'hoofdouder' mag wel het veld op; hij valt onder officiële hulp.

Voor de andere ouders is het allemaal erg duidelijk gemaakt. De kinderen moeten schoongewassen en zonder symptomen worden afgeleverd, er worden geen handen geschud en na de training meteen naar huis. De ouders kunnen achter het hek de training volgen. Daar zien ze hoe de eerste Wolfjes weer lekker tegen een bal aantrappen na een warming-up met veel gehuppel. "Ze hebben zelf natuurlijk in de tuin met een bal kunnen oefenen", zegt Peter die de kinderen gewoon aanraakt. "We zijn voorzichtig en snottebellen worden naar huis gestuurd. We spelen voorlopig ook niet tegen kinderen van andere clubs. Voorlopig blijft het allemaal binnen RKAVIC zelf.

ACADEMY Achter de Wolfjes is een grote groep wat oudere kinderen druk bezig. Zij doen met aan de 'Back to football camp'van de Wooter Academy. De vader van de 10-jarige Lute staat op grote afstand te kijken. "Het is een kamp van een paar dagen, waar hij overigens wel elke dag gewoon thuis slaapt. Hij heeft veel kunnen oefenen in de tuin, maar dit is natuurlijk een stuk leuker. En het is hier allemaal heel goed geregeld met afstand houden, dus dat is ook prettig". 

Voor alle informatie over trainingen en corona bij RKAVIC: rkavic.nl.

De eerste Wolfjes zijn druk in de weer.
De Wooter Academy heeft een 'Back to football camp'.
Ouders blijven keurig achter de hekken.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie