Afbeelding
René de Leeuw

Alleman krijgt opknapbeurt in afwachting van nieuwbouw

9 maart 2018 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Wijkcentrum Alleman krijgt een opknapbeurt. Het huidige pand is verouderd, maar het moet nog een paar jaar mee. Voor de vernieuwing hebben de gemeente en welzijnsorganisatie Participe 200.000 euro uitgetrokken.

Alleman is eigenlijk toe aan een nieuw gebouw. Maar dat komt er niet eerder dan in 2021/2022. De bedoeling is dat het nieuwe Alleman deel gaat uitmaken van de plannen voor het gebied rond de Bankrashal en mogelijk gecombineerd wordt met een project voor medische voorzieningen en woningen.

"Zo lang wachten doet geen recht aan de vele mensen die betrokken zijn bij Alleman," aldus wethouder Jeroen Brandes. "Zij hebben recht op een modern en goed ingericht wijkcentrum. Bij de opknapbeurt gaat het dan ook om meer dan even een likje verf."

GROTE ZAAL "De bar wordt verplaatst," zegt directeur Sjaak van der Linde van Participe Amstelland. "Door de huidige bar en de ontmoetingsruimte samen te voegen, ontstaat een grote zaal, die de ruimte veel aantrekkelijker maakt. Verder krijgt Alleman een lichtere uitstraling. Er komt straks meer licht naar binnen en alles wordt geschilderd in frisse kleuren voor een eigentijdse aanblik."

De verbouwing moet zo snel mogelijk beginnen, meteen na de zomervakantie, aldus Brandes. "Het gaat een paar maanden duren. De activiteiten gaan in die tijd door, al zal er misschien af en toe een keer iets vervallen. Overlast is niet te voorkomen. Mogelijk worden er ook activiteiten tijdelijk verplaatst naar elders in de wijk." Bij dat laatste wordt gedacht aan Klaasje Zevenster.

INVESTERINGEN Volgens wethouder Jeroen Brandes past de renovatie van Alleman in een reeks gemeentelijke investeringen in wijkcentra: "Een paar jaar geleden hebben we, na een brand, De Meent gerenoveerd. Westwijk kreeg in 2016 een nieuw wijkcentrum en vorig jaar hebben we De Bolder onder handen genomen."

De gemeente onderzoekt momenteel of het Noorddamcentrum in Bovenkerk een nieuw onderdak kan krijgen in de te bouwen ontmoetingsruimte bij de Urbanuskerk. Villa Randwijck krijgt een nieuw onderkomen, dat naar verwachting in juni opent. Het college wil ook Pluspunt vernieuwen, in combinatie met woningbouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie