Dijkbewoners: alleen eisen aan KLM zinloos

27 april 2020 om 21:59 Politiek Deel je nieuws

Vereniging Amsteloever

 

persbericht

 

Dijkbewoners: alleen eisen aan KLM zinloos

 

 

Het kabinet zegt aan de steun voor de KLM ook voorwaarden te verbinden van 'duurzaamheid en hinderbeperking'. In een oproep aan politici tot minder en duurzamer vliegverkeer stelt de Vereniging Amsteloever (bewoners Amsteldijk Noord, e.o.) dat dit zinloos is. Als de KLM moet gaan voldoen aan eisen die echt resultaat hebben, ontstaat er meteen een nadeel t.o.v. concurrerende luchtvaartmaatschappijen. Er is een nieuw overheidsbeleid nodig voor het hele vliegverkeer waarin milieu en duurzaamheid centraal staan. Daarbij zal belastingheffing nodig zijn, zodat de bevoorrechte positie t.o.v. andere vormen van vervoer verdwijnt. Ook dient de positie van de Nederlandse luchthavens, in het bijzonder Schiphol, te worden herzien.

 

Als nu het beleid niet verandert, dreigt over een aantal jaren opnieuw een groei van het luchtverkeer. Inmiddels begint het besef door te dringen dat dit niet strookt met minder emissie van CO2 en stikstof en minder geluidsoverlast. De Vereniging Amsteloever vraagt politici zich niet alleen te richten op de coronacrisis, maar juist nu ook te denken aan de lange termijn.

Juist nu hebben we ervaren dat met wat minder consumptie ook wel te leven is. Beperking van het vliegverkeer zal ertoe bijdragen dat Nederland de klimaatdoelstellingen van 'Parijs' zal halen. Het zal ook bijdragen tot meer welbevinden bij een groot aantal mensen in de wijde omgeving van Schiphol.

 

 

contactpersoon: Peter Hesp, voorzitter Vereniging Amsteloever, 06-53448643

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie