Bloemen verkopen in de eigen voortuin. De kwekers zijn er mee geholpen.
Bloemen verkopen in de eigen voortuin. De kwekers zijn er mee geholpen. Eigen foto

Amstelveense families verkopen bloemen om kwekers te steunen

27 april 2020 om 07:00 Corona

AMSTELVEEN Door het coronavirus wordt er slechts tien procent van de gekweekte bloemen verkocht. Dit zorgt voor veel overschot aan bloemen. Het platform Bloemenover.nl is enkele weken geleden begonnen om de Nederlandse kwekers een hart onder de riem te steken. Het platform biedt pop-up shops aan. Zo waren er zaterdag drie pop-ups in Amstelveen: aan de Van der Veerelaan, Oosterhoutlaan en aan de Hendrik van Borsselenkade. Dit zorgde voor een kleurrijk en gezellig straatbeeld.

De bloemenverkoop van afgelopen weekend verliep als een zonnetje. De oranje gerbera's en fleurige tulpen waren binnen no-time uitverkocht. Het enthousiasme van de vrijwilligers spatte eraf, maar ook bij de buurtbewoners werd het concept met open armen ontvangen. Rond 14.00 uur waren de tulpen volledig uitverkocht. Het duurde niet lang voordat de andere bloemsoorten ook een mooi plekje hadden gekregen. Al met al zorgden de pop-up shops voor een gezellige en sfeervolle dynamiek in de buurt.

STEENTJE BIJDRAGEN? Wie ook vrijwillig bloemen wil verkopen, tijdens de weekend pop-up stores kan zich melden bij Bloemenover. Het platform is momenteel nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in de regio's Haarlem, Heemstede, Amsterdam en Amstelveen. Bloemenover zorgt er voor dat er een ruime hoeveelheid bloemen bij de verkoper thuis geleverd worden. Uiteraard is het hele concept corona-proof, inclusief anderhalve meter afstand en contactloze betaling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie