Bijenkorf Amstelveen gaat weer open.
Bijenkorf Amstelveen gaat weer open. Eigen foto

Bijenkorf heropent winkels met veiligheidsmaatregelen op 29 april

26 april 2020 om 15:18 Zakelijk

AMSTELVEEN De Bijenkorf heropent al zijn winkels op 29 april met diverse veiligheidsmaatregelen. Zo is onder andere de anderhalve meter-afstandsregel van kracht, wordt het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkels kan zijn beperkt en zijn er plexiglas schermen geïnstalleerd op de kassa's. 
 
De adviezen van het RIVM, de overheid en INretail zijn leidend en alle benodigde voorzorgsmaatregelen zijn genomen om eenieders veiligheid te optimaliseren. Alle maatregelen zijn zichtbaar in de winkels en ook te vinden op de website van de Bijenkorf. Onder andere zijn er veiligheidscoördinatoren aangesteld, het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkel aanwezig is, is beperkt tot één per 25 m2, er zijn looproutes aangebracht en horeca- en cosmeticaservices zijn niet beschikbaar.
 
Op 17 maart besloot de Bijenkorf alle winkels tot nader order te sluiten om zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. In de afgelopen weken is nauwkeurig gekeken naar verschillende scenario's om de winkels te heropenen. De belangrijkste factor hierbij blijft de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van klanten en medewerkers.  
 
"We hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat iedereen bij de Bijenkorf zo veilig en prettig mogelijk kan winkelen. In deze bijzondere periode gaan wij er vanuit dat iedereen de veiligheidsrichtlijnen in acht neemt. We zijn verheugd om onze klanten weer te kunnen verwelkomen", aldus Machiel Lagerweij, Directeur Winkels & Operations.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie