Afbeelding
Pieter M. Groenendijk

Historische vliegtuigen brengen vliegend saluut in coronatijd

25 april 2020 om 12:05 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Nu veel mensen het zwaar hebben, het onmogelijk en onverantwoord is om vliegshows te houden, hebben drie ervaren piloten, Hans Nordsiek, Ferry van der Geest en Piet Luijken, een prachtig plan uitgewerkt om Nederland een hart onder de riem te steken. Zaterdag 25 april wordt door twee jaren '40 tweedekker vliegtuigen en een ander historisch toestel een vliegende saluut gehouden over Amsterdam, Amstelveen, Schiphol Airport en Haarlem. Volgens de planning zijn de vliegtuigen om 14.20 uur boven Amstelveen te zien. 

Onder het motto 'Celebrate Life' vliegen de vliegtuigen in een unieke formatie over ons land. De formatie zal bestaan uit twee Boeing Stearman Cadet, opleidingsvliegtuigen en een DeHavilland Chipmunk. Het is zeer bijzonder om deze drie historische vliegtuigen gezamenlijk te zien vliegen over ons land. Met dit initiatief willen zij niet alleen steun geven aan allen die zich inzetten om ons land er weer bovenop te  helpen, maar ook aan alle mensen die de luchtvaart een warm hart toe dragen en zo graag genieten van historische vliegtuigen in de lucht. De luchtvaart heeft zich ontwikkeld tot existentieel deel van onze wereld. Deze toestellen, die in WOII hielpen die wereld te bevrijden, symboliseren dat elke grote uitdaging, in gezamenlijk handelen, aan te gaan en te overwinnen is.

Voor, tijdens en na de vlucht worden er video-opnames gemaakt, die (deels live) te zien zijn op Facebook.com/TheStorytellerHansNordsiek. De hele vlucht is te volgen op www.flightradar24.com onder registratie G-APLO. Vliegtuigspotters, maar ook andere mensen, worden uitgenodigd om foto's te maken en deze te sturen naar  info@thestoryteller.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie