Burgemeester Tjapko Poppens spreekt de decorandi toe.
Burgemeester Tjapko Poppens spreekt de decorandi toe. Igor Roelofsen

Twaalf Amstelveners ontvangen koninklijke onderscheiding

24 april 2020 om 13:28 Overig

AMSTELVEEN Twaalf Amstelveners ontvingen vrijdag 24 april het bericht dat zij een koninklijke onderscheiding krijgen. Vanwege de coronamaatregelen vindt de lintjesregen dit jaar niet in het raadhuis plaats. Burgemeester Tjapko Poppens sprak via videobellen alle gedecoreerden persoonlijk toe. Later dit jaar vindt nog een feestelijke uitreiking van de onderscheidingen plaats in het raadhuis.

Burgemeester Tjapko Poppens: "Deze tijd laat meer dan ooit zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor onze samenleving. Ik ben trots op al onze Amstelveense vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor verenigingen, organisaties en mensen die onze hulp en ondersteuning nodig hebben. Vandaag onderscheiden we twaalf Amstelveners als erkenning voor hun buitengewone maatschappelijke verdiensten."

Negen van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: de heer R. H. J. Brouwer, mevrouw A. G. M. van Dijk-Meijer, mevrouw A. G. M. Holla-Fontijn, de heer D. A. Hollander, de heer H. B. Luijken, mevrouw M. D. M. van Munster, de heer A. W. M. van Oijen, de heer R.C.H. van Toledo, de heer G. Wilhelmus en mevrouw C.J.M. Wisse-Van Akkeren. Mevrouw E. Caransa-de Hond en de heer A. te Meij werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer F. Sam werd postuurm benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij overleed op 7 december 2019.

Het gemeentebestuur van Amstelveen feliciteert alle decorandi van harte met deze welverdiende onderscheiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie