Oranjetompouce
Oranjetompouce Van der Grijn

Oranjetompoucechallenge op Woningsdag

21 april 2020 om 17:41 Corona Deel je nieuws

Kinderen die in heel Nederland Oranje tompoucen bakken op Woningsdag. Tegelijk, vanuit hun eigen keuken.

 

21 april, Amstelveen – Kinderen een feestelijk Koningsdag-gevoel geven. Dat is de wens van Martijn Postma en Eva Schneijderberg, initiatiefnemers van de #oranjetompoucechallenge: een online kookles voor kinderen die live een tompouce willen mee-koken. Bladerdeeg, laagje gele room, bladerdeeg en: Oranje Boven. 

 

“In deze tijd zou je bijna vergeten dat vieren niet alleen leuk en gezellig is maar ook hard nodig is. Samen vieren verbindt en het lucht op. Koningsdag moet daarom gewoon doorgaan, desnoods online. Even een dagje geen virus, alleen Oranjekoorts", aldus Martijn Postma wiens kookstudio en vergaderlocatie Boerin en de Kok is gesloten sinds het begin van de corona-crisis.

Al hun boekingen werden ineens geannuleerd en tegelijkertijd gingen scholen dicht. Zo ontstond hun idee voor online kooklessen. Mensen samenbrengen, iets leren en eten moet je sowieso: Cuisine Quarantaine was geboren. Het onbevangen kookplezier dat bij de kinderkooklessen van het scherm spat was een toevallige bijkomstigheid. "door middel van deze challenge willen we dat er veel meer kinderen zo kunnen genieten van samen koken. Hoe kan dat beter dan op Koningsdag?" 

 

“Om 10.30 uur beginnen we met koken. Na eerst goed de handen te hebben gewassen natuurlijk, lacht Martijn. "Hopelijk met honderden kinderen in heel Nederland, of zlefs daarbuiten. Online kent geen grenzen." Vanuit zijn kookstudio op de boerderij in Amstelveen loodst Martijn via het scherm de kinderen door het gerecht. Eva die een achtergrond heeft als basisschool-lerares, beantwoordt vragen via de chat. "Dat is het voordeel van live-kookles. Er is meer interactie dan bij een filmpje en daardoor is er onderling contact. Juist contact is fijn in deze periode. Na een uurtje zijn we klaar en kunnen de kinderen hun gerecht presenteren, apetrots natuurlijk. Het blijft een kunst een tompouce netjes te eten maar hun Koningsdag kan in ieder geval niet meer stuk.”

 

Voor meer informatie over de #oranjetompoucechallenge of inschrijven zie: www.boerinendekok.nl 

 

 

  

 

 

Contact:

Martijn Postma– info@boerinendekok.nl   - 0641222373

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie