Afbeelding
Archief

In totaal 30 mensen overleden door gevolgen corona, 256 besmettingen in Amstelveen

20 april 2020 om 14:12 Corona

AMSTELVEEN Er zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis 30 mensen overleden in Amstelveen aan corona (Covid-19). Dat zijn er drie meer dan vrijdag. Het aantal coronabesmettingen is sinds vrijdag gestegen van 232 naar 256. Het aantal ziekenhuis opnames staat op 49 (was vrijdag 48). Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het Amstelveens Nieuwsblad meldt sinds vorige week de coronacijfers nog maar drie keer per week; op maandag, woensdag en vrijdag. 

REGIO Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam-Amstelland is 1777 (peilmoment: donderdag 16 april einde van de dag), aldus de GGD Amsterdam-Amstelland. Het werkelijke aantal patiënten in de regio zal hoger liggen omdat niet elke verdachte patiënt getest wordt op COVID-19. In totaal zijn 553 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

LANDELIJK Vandaag zijn er 75 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld in Nederland. Er zijn sinds gisteren 67 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen  zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Zaterdag en zondag zijn er respectievelijk 129 en 110 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 142 (zaterdag) en 83 (zondag) personen als overleden gemeld, waarvan een melding van een patiënt in de leeftijdscategorie 15-19 jaar met onderliggend lijden. 

Tot nu toe zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

IC'S In onderstaande grafiek vind je terug hoeveel patiënten met het coronavirus per dag zijn opgenomen op de intensive care-afdeling (IC) van ziekenhuizen en hoe dit aantal zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Daarnaast vind je dezelfde cijfers over het aantal overleden patiënten op de IC. Tot slot weergeeft de grafiek het aantal ziekenhuizen dat minimaal één coronapatiënt heeft opgevangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie