Afbeelding
Pixabay

Kinderen van Nederland schrijven en tekenen voor de Koning

16 april 2020 om 07:00 Corona

AMSTELVEEN De KBOV (Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) is op zoek naar de verhalen en belevenissen van kinderen die de coronacrisis schetsen in de vorm van een tekening, verhaal of gedicht. Die tekeningen, verhalen en gedichten worden dan gebundeld om een monument voor later te maken: het Boek voor de Koning.

Kinderen zullen het voorjaar van 2020 nooit meer vergeten. Elk kind maakt de coronacrisis mee; geen contact met opa en oma en niet samen spelen op school. Wat zijn hun ervaringen? Wat maken ze mee? Wat is hen vooral bijgebleven?

"Op Koningsdag vieren we de verbinding van alle inwoners in Nederland. Vieren we de gezamenlijkheid, de solidaire samenleving. De verpersoonlijking van die verbinding en het gezicht van Nederland is de Koning", meldt de KBOV. Daarom wordt aan alle kinderen gevraagd om aan de Koning te schrijven of een mooie tekening voor hem te maken. Op 27 april worden de verhalen en tekeningen gepubliceerd in het Boek voor de Koning en wordt dit e-book aan de Koning aangeboden. De KBOV hoopt meer dan 1.000 verhalen en tekeningen te krijgen.

Kinderen die 12 jaar of jonger zijn en willen meeschrijven of -tekenen kunnen meedoen door in maximaal 15 regels of door een tekening hun eigen verhaal over de coronacrisis te vertellen. Over de tijd dat ze thuis moesten zijn, hoorden over mensen die ziek waren, niet naar school mochten, ouders die thuis moesten blijven of juist heel veel moesten werken.

Insturen kan tot 22 april. De tekening kan verstuurd worden door deze te fotograferen en te appen naar 06-20846118. Het verhaal kan worden gemaild naar secretariaat@oranjebond.nl Zowel bij tekening als bij tekst dienen naam, leeftijd en woonplaats vermeld te worden.
Het verhaal of tekening komt dan in het Boek voor de Koning. Met het inzenden van het verhaal gaan ouders akkoord met publicatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie