Afbeelding
Uitvaart

Welk uitvaartverzekering is het beste voor jou?

15 april 2020 om 10:28 Partnercontent

Het is niet eenvoudig om uit alle mogelijke uitvaartverzekeringen de optie te kiezen die het beste bij jou past. Welk uitvaartverzekering het beste is hangt namelijk af van je individuele wensen. Zo moet de verzekering voor de begrafenis of de crematie passen bij je situatie, maar het moet natuurlijk ook passen bij je financiële plaatje. In dit artikel lees je hoe je de beste uitvaartverzekering kiest.

Klantenservice
Als je de uitvaartverzekeringen vergelijkt dan zou het zo kunnen zijn dat je geen rekening houdt met de klantenservice. Dit is natuurlijk wel van belang. De helpdesk van de verzekeraar zou niet alleen kwalitatief moeten zijn, maar de medewerkers moeten tevens persoonlijk zijn. Dit zou gedurende de gehele looptijd het geval moeten zijn. Op het moment van het overlijden is de klantenservice natuurlijk nog belangrijker. Ze moeten dan snel en vakkundig hun werk kunnen doen zodat ze de nabestaanden van dienst kunnen zijn. Om uit te zoeken hoe goed de klantenservice is van de uitvaartverzekeraar kun je de reviews van klanten lezen.

Informatievoorziening
Wat ook van belang zou moeten zijn bij het vergelijken van de mogelijke uitvaartverzekeringen is de informatievoorziening van de verzekeraar. Het is tegenwoordig natuurlijk hartstikke eenvoudig om via de website van het bedrijf een verzekering af te sluiten, maar dan wil je wel dat de uitvaartverzekeraar transparant is. Zo is het belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen, maar dit is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Om hierachter te komen kun je de sites van de verzekeraars bezoeken, maar je kunt ook weer de reviews van andere consumenten bekijken.

Natura- en kapitaalverzekering
Daarnaast is het tevens belangrijk om een keuze te maken tussen een natura- en een kapitaalverzekering. Dit zijn namelijk de twee mogelijkheden bij een uitvaartverzekering. Een naturaverzekering heeft een verzekerd bedrag dat ingezet wordt voor het uitvoeren van een paar vaste diensten. Denk hierbij aan de aankoop van de grafsteen en -kist. Bij een kapitaalverzekering bouw je juist een bedrag op voor de uitvaart. Dit wordt beschikbaar gezet op het moment dat je overlijdt. Dit bedrag kan dan gebruikt worden door de nabestaanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie