Leden van de Lionsclub brengen bloemstukken bij Nieuw Vredeveld
Leden van de Lionsclub brengen bloemstukken bij Nieuw Vredeveld Teun Rietveld

Fleurige verrassing voor ouderen

14 april 2020 om 13:49 Corona Deel je nieuws

Het belangrijkste motto van een Lionsclub is ‘We serve’, dus als een virus als corona toeslaat komt Lionsclub ‘Amstelveen De Amstel’ in actie.

Toen bleek dat ouderen geen bezoek meer mochten ontvangen, kregen zij het idee om iets voor hen te doen. De club gaat regelmatig naar Artis met een groep ouderen die weinig buiten de deur komen. De ouderen worden daar altijd erg gelukkig van. De doelgroep voor de actie was dus snel bepaald: de bewoners van de huizen van Brentano.

Een van de clubleden is bevriend met een bloemenkweker in Lisse. De coronacrisis heeft ook diens bedrijf geraakt en hij bleek bereid om als een soort beroepsvrijwilliger potjes met voorjaarsbloemen te vullen voor een vriendenprijs.

De actie werd gedoopt ‘Breng een Bloem’ en met de donaties van Amstelveners en leden van de club bestelden we meer dan 650 bloemstukken. Vorige week donderdag 9 april werden de potjes met de bijna ontluikende bloemen opgehaald in Lisse en afgeleverd bij zes huizen van Brentano in Amstelveen. De bewoners waren blij verrast. Eén plantje hadden de Lions neergezet voor de deur van een mevrouw die onlangs overleden bleek te zijn, maar dat was de enige tegenvaller op die schitterende dag.

De ouderen zullen van hun plantjes genieten. Hoe groter ze worden, hoe verder het virus hopelijk zal worden teruggedrongen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie