Afbeelding
Eigen foto

Opbrengst inzameling Brinkie ook voor Elsenhove

13 april 2020 om 15:04 Overig

AMSTELVEEN Kinderboerderij 't Brinkie in Amsterdam Zuidoost zamelt sinds 1 april 2001 buitenlandse munten en geldbiljetten in. Ook guldens zijn welkom. Aanvankelijk was dat alleen voor drie kinderboerderijen in Amsterdam Zuidoost maar na de tsunami in 2004 ook voor goede doelen in verre landen zoals een weeshuis in Sri Lanka en uitbreiding van een school in Ghana. Sinds 2010 gaat een deel naar zestien kinderboerderijen in Amsterdam en omgeving waaronder Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen.

Sinds 2009 staat er ook een Brinkie(inzamel)bus in Amstelveen. Deze bus staat bij Ekoplaza aan de Van der Hooplaan. Ook zijn er inzamelpunten op de vrijdagmarkt bij Paula Sieraden en de kraam van Koch met groente en fruit.

Van het totaalbedrag van 6.302 euro dat nu is ingezameld heeft Elsenhove 2.000 euro gekregen. Kijk voor meer info op www.muntenactie.nl onder Opbrengst.

Dit jaar is voor de Speelboerderij een bedrag van tweehonderd euro gepland. Het extra geld dat daarboven wordt ingezameld gaat naar de kinderen van de vluchtelingen op de eilanden Lesbos en Samos. Via de organisaties BecauseWeCarry en Movement on the Ground ondersteunt de Muntenactie met name de acties en activiteiten van de kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie