Blijk van waardering voor de buschauffeurs van Connexxion.
Blijk van waardering voor de buschauffeurs van Connexxion. Eigen foto

Paastraktatie voor buschauffeurs Connexxion

9 april 2020 om 18:45 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Wethouder Rob Ellermeijer bracht deze week een bezoek aan de buschauffeurs van Connexxion. "Jullie zorgen ervoor dat degenen die zich tijdens deze coronacrisis echt moeten verplaatsen dit ook kunnen", sprak hij hen op gepaste afstand toe. "Dat verdient een blijk van waardering."
Ellermeijer overhandigde zakjes paaseieren voor de chauffeurs en een bos bloemen voor in de kantine aan de Meerlandenweg.

OV-bedrijven doen er alles aan om reizigers die toch op pad moeten zo veilig mogelijk te vervoeren. "Dat is enorm belangrijk en dat moeten ze veilig kunnen doen. Daarom roep ik reizigers op de maatregelen en aanwijzingen in acht te nemen. Voor hun eigen veiligheid en natuurlijk ook van de chauffeurs."

AFSTAND De maatregel om 1,5 meter afstand te houden is soms lastig na te leven in het openbaar vervoer. Het zorgt ervoor dat er minder mensen kunnen worden vervoerd. Ondanks dat het overgrote deel van de reizigers wegblijft, zijn er toch incidenteel momenten dat er bij een halte veel reizigers tegelijk mee willen.
Om zoveel mogelijk afstand te bewaren is het dan goed om uitstappers voor te laten gaan, afstand van medereizigers te houden op haltes/(bus)stations en ook op enkele meters afstand te wachten tot er kan worden ingestapt. Kies een zitplaats in de bus die zo ver mogelijk bij anderen uit de buurt is en wacht als de bus te vol is, op de volgende bus.
"De maatregelen tegen verspreiding van het virus raken ons allemaal", zegt Ellermeijer. "Laten we er samen voor zorgen dat reizen met het ov veilig blijft en dat de mensen die voor ons vervoer zorgen ook veilig hun werk kunnen doen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie