Maximaal 10 auto’s of fietsen mogen tegelijk het afvalbrengstation op. Daarom zijn er lange wachttijden.
Maximaal 10 auto’s of fietsen mogen tegelijk het afvalbrengstation op. Daarom zijn er lange wachttijden. Eigen foto

Gemeente: Blijf thuis, ook met Pasen

9 april 2020 om 14:00 Corona

AMSTELVEEN Het paasweekend staat voor de deur. Het belooft mooi weer te worden. Toch blijft de dringende oproep van de gemeente: 'blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje. Niet om te recreëren. Zoek geen drukke plekken op en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van het coronavirus en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit.'
Burgemeester Tjapko Poppens: "Bijzondere tijden zorgen ook voor een bijzonder Pasen. Maak er thuis wat gezelligs van. Geniet van het mooie weer, maar houd je aan de maatregelen.  Alleen samen krijgen we corona onder controle. Houd vol."

DRUKKE PLEKKEN Inwoners worden opgeroepen drukke plekken zoals het Amsterdamse Bos, de wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken, zoveel mogelijk te vermijden. 
Er wordt dit weekend extra handhaving ingezet. Als het te druk wordt, zullen deze plekken worden afgesloten.

GROEPSVORMING Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen rond groepsvorming houdt. Groepen van drie personen of meer zijn verboden. Dit geldt niet voor een gezin.

BOODSCHAPPEN Op Goede Vrijdag mogen supermarkten en levensmiddelenwinkels in de regio bij uitzondering geopend zijn tot 22.00 uur. Dit om het aantal bezoekers te verspreiden. Supermarkten beslissen zelf of ze van die mogelijkheid gebruik maken. Klik hier voor de openingstijden.


AFVALBRENGSTATION Veel thuis zijn betekent voor veel mensen klussen en opruimen. Bij het afvalbrengstation is het al weken buitengewoon druk. Op vrijdag en zaterdag lopen
de wachttijden op tot meer dan een uur. Advies is om de spullen zoveel mogelijk thuis op te slaan en in rustiger tijden weg te brengen. In het paasweekend is het afvalbrengstation zondag en maandag (Tweede Paasdag) gesloten.

WIELRENNERS Mooi weer nodigt uit om te gaan fietsen en wielrennen. Hierdoor wordt het al snel te druk op bepaalde routes zoals langs de Amstel en de Ronde Hoep. Kies liever rustige routes. Maar het beste advies is eigenlijk: blijf zoveel mogelijk thuis.

AFSLUITING SANITAIR Op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes zijn de sanitaire voorzieningen zoals
gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten.


SPEELTUIN Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies dan voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie