Zo moet de verbrede A9 er in 2026 uit zien.
Zo moet de verbrede A9 er in 2026 uit zien. Rijkswaterstaat

Extra borden langs A9 in plaats van benzinestation

9 april 2020 om 12:10 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Goed nieuws kwam er maandag voor Ouder-Amstel: het benzinestation met verzorgingsplaats aan de A9 is definitief van de baan. Veel bomen kunnen nu blijven staan.

Om te zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers niet in het geding komt heeft de minister bedacht dat langs de snelweg extra borden komen om de automobilist erop te wijzen dat de volgende verzorgingsplaats/tankstation langer op zich laat wachten.
Wethouder Rineke Korrel: "Natuurlijk ben ik blij. We konden wel wat goed nieuws gebruiken. Je bent opgelucht en trots. Want het is fantastisch om te zien dat je als je de handen ineen slaat iets wat onmogelijk leek toch mogelijk wordt. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet: de initiatiefnemers van 'Stop de Bomenkap', de kinderen van  de Jan Hekmanschool met hun petitie, de initiatiefnemers van de onlinepetitie, (mede) bestuurders en de indieners van de motie GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren. Samen hebben we het klaargespeeld."

De inspanningen van veel inwoners uit Ouder-Amstel zijn hiermee beloond. Maandag stuurde minister Cora van Nieuwenhuizen een brief aan de Tweede Kamer waarin zij aangaf af te zien van het de aanleg van de verzorgingsplaats met tankstation in de polder De Ronde Hoep bij Ouderkerk aan de Amstel. Het schrappen van de verzorgingsplaats leidt niet tot vertraging voor de verbreding van de A9.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie