Blijdschap bij het in ontvangst nemen van de zorgheldenauto.
Blijdschap bij het in ontvangst nemen van de zorgheldenauto. Eigen foto

Renault Nieuwendijk steunt zorghelden

9 april 2020 om 11:00 Corona

AMSTELVEEN Vanwege het coronavirus wordt meer dan ooit een beroep gedaan op zorgverleners. Die maken lange dagen en lopen flinke risico's, en het einde is nog lang niet in zicht.
Vanuit de autobranche is een bijzonder initiatief ontstaan om de mensen in de zorg een handje te helpen: de #zorgheldenauto. Bij dit initiatief worden auto's beschikbaar gesteld voor zorghelden die met het openbaar vervoer moeten reizen omdat ze niet beschikken over een auto. Zo kunnen stilstaande auto's worden ingezet om het leven van deze zorgverleners iets gemakkelijker te maken.

BIJDRAGE NIEUWENDIJK Het initiatief is inmiddels landelijk aangenomen door heel veel autobedrijven en ook Nieuwendijk stelt een aantal stilstaande auto's hiervoor beschikbaar. "Om onze zorghelden in deze moeilijke tijd te ondersteunen, hebben wij een aantal Renault Clio's beschikbaar gesteld gedurende de komende drie maanden. Afgelopen week zijn de eerste 'zorghelden' met een grote glimlach op hun gezicht de sleutels van hun tijdelijke vervoer op komen halen", meldt Renault Nieuwendijk.

Werknemers of werkgevers die ook een steentje willen bijdragen om deze zorgverleners te ontzorgen op het gebied van vervoer, en een auto willen aanbieden, kunnen zich aanmelden via de website van Nieuwendijk of www.auto.nl/zorgheldenauto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie