Jos Broersen van Duurzaam Wonen Holland.
Jos Broersen van Duurzaam Wonen Holland. Naomi Heidinga

Extra subsidie gemeente voor aanschaf zonneboiler

8 april 2020 om 15:00 Zakelijk

AMSTELVEEN De zon als duurzame energiebron, daar kijken we inmiddels niet meer van op. Zonnepanelen zijn inmiddels aardig ingeburgerd: steeds meer mensen wekken met behulp van de panelen op een duurzame manier elektriciteit op. De zon kan echter ook op een andere manier bijdragen aan het verlagen van het energieverbruik. "Door het gebruik van een zonneboiler wordt uw kraanwater gratis verwarmd," aldus Jos Broersen van Duurzaam Wonen Holland. De gemeente Amstelveen heeft een extra subsidie voor de aanschaf van de zonneboiler.

SUBSIDIE De mogelijkheid om kraanwater gratis door de zon te laten verwarmen is voor veel mensen onbekend. "Wij hebben hiervoor meerdere innovatieve systemen die men kan toepassen. Met de zonneboiler kan men besparen op de energiekosten door het gasverbruik omlaag te brengen. Met zonnepanelen of heatpipe systeem op het dak kan door middel van natuurlijk dag- en zonlicht het kraanwater voor dagelijks gebruik worden verwarmd. Dit water is opgeslagen in een boiler die in meerdere formaten leverbaar is. Van een 2- tot 5-persoonshuishouden: voor elke situatie is er een passende oplossing, die de bewoners van voldoende warm water voorziet. Positief is dat de verschillende zonneboilersystemen bijna met alle merken cv-ketels te combineren zijn." Dankzij een extra subsidieregeling van de gemeente Amstelveen is het zonneboilersysteem nu extra interessant. "Het gaat om een bedrag van 900 euro. Deze subsidie mag gecombineerd worden met andere subsidieregelingen zoals de nationale investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)."

VOORDEEL Een rekenvoorbeeld kan het voordeel van de zonneboiler beter inzichtelijk maken. "Voor een gemiddeld systeem van een 4-persoonshuishouden komt het zonneboilersysteem op 4228 euro. Hierop krijgt men een ISDE-subsidie van 1566 euro. Dit levert een totaal op van 2662 euro. Dit bedrag, minus de extra subsidie (900 euro) van de gemeente Amstelveen, levert een totale investering op van 1762 euro voor een compleet systeem." Hier zitten de montagekosten echter nog niet bij: deze bedragen gemiddeld 950 euro per systeem. "Deze kosten kunnen we pas vaststellen na het bekijken van de situatie ter plekke. Iedere woning heeft een andere gezinssamenstelling waar het systeem op wordt berekend. Wij maken daarom vooraf een afspraak om alles door te nemen en bekijken dan de mogelijkheden. Hierbij bepalen we in overleg de juiste plek van het systeem voor op het dak. Ook wordt bekeken waar de boiler komt en de leidingen langsgaan."
De DWH groep verduurzaamt woningen met de nieuwste innovatieve producten zoals zonnepanelen, warmtepompen en infrarood panelen. Om alle mogelijkheden te kunnen laten zien, heeft het bedrijf sinds kort een experience center waar alles werkend te zien is. Voor een advies maakt DWH graag een vrijblijvende afspraak. Meer info: www.dwhgroep.nl of 0228-753496.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie