Afbeelding
Pixabay

Amsterdamse Bos Golftoernooi gaat niet door

8 april 2020 om 10:00 Corona

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos Golftoernooi (ABG) dat dinsdag 30 juni zou worden gehouden, is afgelast. Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn meldt met pijn in het hart te hebben besloten dat de jubileumeditie van het ABG dit jaar niet kan doorgaan. De huidige situatie met de coronacrisis is dermate onzeker dat de risico's te groot zijn om het evenement te houden. De plannen worden daarom doorgeschoven naar 2021, aldus de organisatie.

Dinsdag 30 juni zou de tiende editie van het ABG gehouden worden. De voorbereidingen waren al gestart toen het coronavirus Nederland bereikte. Net als iedereen dacht de organisatie aanvankelijk dat deze bui eind juni wel overgewaaid zou zijn. De verschillende werkgroepen zijn in januari gestart met hun voorbereidingen conform het draaiboek. In de loop van maart drong de gevolgen van deze crisis echter door en werd het duidelijk dat de 'intelligente lockdown' op zijn minst tot 1 juni zou gaan duren. Ook voor de periode daarna is het onduidelijk in hoeverre evenementen als een golftoernooi weer gehouden mogen worden.

De organisatie was op het punt gekomen dat er contracten afgesloten moesten worden met financiële consequenties. De leden van de club, veelal zelf ook ondernemer, achtten het daarnaast ook niet verantwoord om potentiële deelnemers en bedrijven na zo'n lange periode van 'lockdown' en omzetverlies te vragen om het toernooi te sponsoren.

"Wij hebben de ambitie om van dit tiende toernooi iets speciaals te maken voor zowel de deelnemers, vrijwilligers en nieuwe hoofdsponsor Vakantiemakelaar als voor het nieuwe goede doel, erfelijke FrontoTemporale Dementie (FTD)." De Rotary Club gaat komend jaar alles uit de kast halen om van het tweede lustrum een groot succes te maken en hoopt dan ook weer te mogen rekenen op deelnemers, sponsors en vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie