Afbeelding
Archief

Aantal ziekenhuisopnames vanwege corona lijkt af te zwakken in Amstelveen

7 april 2020 om 14:27 Corona

AMSTELVEEN Sinds het uitbreken van de epidemie zijn 39 Amstelveners opgenomen in het ziekenhuis, dat is één nieuw geval meer dan gisteren. Toen stond dit aantal op 38 en dat was ook een toename van slechts één persoon. Al enkele dagen komen er maar enkele personen uit Amstelveen bij in de cijfers van het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames lijkt in Amstelveen daarom wat af te zwakken.

REGIO In de regio Amsterdam-Amstelland zijn sinds de laatste update 44 mensen positief getest op het coronavirus. Dat meldde de GGD gisterenavond. Van deze 44 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 13 in het ziekenhuis opgenomen. Een van de positief geteste personen van de vorige update blijkt uit een andere regio te komen. Het totaal aantal positief geteste personen komt daarom nu op 1186. In totaal zijn 403 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De verdeling van de vastgestelde besmettingen over de gemeenten was gisteren aan het eind van de dag als volgt: Amsterdam 933, Amstelveen 154, Aalsmeer 23, Diemen 29, Ouder-Amstel 14, Uithoorn 24. Van vijf patiënten wordt de gemeente nog uitgezocht en er zijn vier passanten.

LANDELIJK Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2101. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 234 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 292 hoger dan maandag, toen hierover 260 meldingen binnenkwamen In totaal zijn nu 7427 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij. Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580.Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. Dit is zichtbaar in de grafieken op de nieuwe pagina Ontwikkeling COVID-19 in grafieken.

LEEFTIJD In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich vanaf de eerste besmetting tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft, naar de leeftijdsgroep van de patiënten. De gegevens zijn afkomstig van het RIVM.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie