Mooie krijttekeningen speciaal voor de ouderen.
Mooie krijttekeningen speciaal voor de ouderen. Eigen foto

'Pepchalk': met stoepkrijt tekeningen maken voor ouderen

7 april 2020 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het coronavirus houdt ook Amstelveen in de greep. De meeste kinderen gaan nu niet naar school en krijgen thuis les. En terwijl het buiten mooi weer is, mogen ze niet met vriendjes en vriendinnetjes afspreken. Tegelijkertijd zitten er veel oudere mensen alleen thuis en mogen zij geen bezoek ontvangen. Dorien Keus vroeg zich af of er niet een manier te bedenken was om die twee groepen met elkaar te verbinden, zonder de kans om elkaar te besmetten te vergroten.
"In overleg met andere ouders die zich aangesloten hebben bij de kinderkerk van de Paaskerk – een app groep van ouders waarvan de kinderen op zondagochtend tijdens de kerkdienst naar hun eigen kinderkerkvieringen gaan – kwam het idee om stoepkrijttekeningen te maken op de stoep van oudere gemeenteleden", vertelt Dorien. "Op die manier zijn de kinderen buiten in beweging en doen ze iets leuks voor iemand die wel een opkikker kan gebruiken. Bovendien is het ook leuk voor de ontvangers: zij krijgen niet alleen een mooie tekening voor de deur, maar zien ook dat de kinderen er veel lol in hebben om deze te maken. De tekeningen bieden dus afleiding voor de kinderen én voor de ouderen, een win-win situatie!"
Diverse ouders en kinderen waren direct enthousiast, waarna de pepchalk (afgeleid van 'peptalk', een opwekkend woord of gesprek) sessies van start gingen. 'Gewapend' met stoepkrijt gaan gezinnen op pad om de stoepen van mensen die wel wat afleiding kunnen gebruiken van mooie tekeningen te voorzien.
De adressen voor de pepchalk sessies worden verkregen via pastorale kanalen uit de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert. De sessies zijn inmiddels zo'n succes dat de pepchalkers zelfs aanvragen binnen krijgen van familieleden van eenzame ouderen of van echtparen die bijvoorbeeld een huwelijksjubileum te vieren hebben.
Dorien: "De reacties zijn overweldigend, de tekeningen worden zeer gewaardeerd. Er zijn zelfs mensen die achteraf de moeite nemen om te bellen of e-mailen. Zij laten weten dat ze het geweldig vonden of er door aangedaan zijn. Die mooie reacties geven ons de energie om nog even door te gaan!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie