Wethouder Berkhout bezoekt de zes noodlocaties om leraren en pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze tijd.
Wethouder Berkhout bezoekt de zes noodlocaties om leraren en pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze tijd. Pr

Samenwerking scholen en kinderopvang noodopvang goed van start

4 april 2020 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Sinds afgelopen 30 maart werken basisscholen en kinderopvangorganisaties in Amstelveen samen bij de noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Wethouder Berkhout (onderwijs en jeugd) bezocht deze week de zes locaties waar noodopvang gecentreerd is, om te horen hoe de eerste week samenwerking verlopen is. Hij nam een paashaas met eieren mee om de leerkrachten en pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze bijzondere tijd.

SAMEN GAAT GOED Op alle locaties verloopt de samenwerking tussen de leraren en pedagogisch medewerkers goed. Er zijn voldoende mensen aanwezig en er is voldoende ruimte om met de kinderen in kleine groepjes te werken of te spelen, zo laat de gemeente weten. Op sommige locaties zijn vaste blokuren ingesteld waarop de kinderen educatieve ondersteuning krijgen vanuit school. Ook maken de kinderopvang en scholen samen een rooster en dat gaat prima. Wethouder Frank Berkhout: "Het is een lastige tijd. Dan is het goed om te zien dat de inzet van leraren en pedagogisch medewerkers hoog is om de noodopvang samen goed te regelen. De komende tijd zijn ze nog hard nodig. Dat verdient aandacht en een kleine attentie, vindt de gemeente." 

KWETSBARE KINDEREN Een aantal directeuren en locatiemanagers geeft aan zich zorgen te maken om kwetsbare kinderen. Kinderen voor wie de school of opvang een veilige haven is. Deze kinderen hebben nu wel recht op noodopvang ook als hun ouders geen cruciaal beroep hebben. Verschillende acties worden ondernomen om deze kinderen en gezinnen te bereiken. Daar gaat de komende tijd de aandacht naar uit. Wie zelf ondersteuning nodig heeft bij het thuisonderwijs van hun kind of wie noodopvang wil voor zijn of haar kind, neem dan contact op met de school. Er zijn geen kosten verbonden aan deze noodopvang.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie