Gisterenmiddag ontvingen medewerkers een chocolade paashaas met eieren en een paasattentie.
Gisterenmiddag ontvingen medewerkers een chocolade paashaas met eieren en een paasattentie. Anko Stoffels

Gemeente zet bouwers Amstelveenlijn in het zonnetje

3 april 2020 om 18:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Op de bouwplaats van de Amstelveenlijn wordt ondanks de coronacrisis momenteel hard doorgewerkt. VITAL, de aannemer van de Amstelveenlijn, neemt extra maatregelen zodat medewerkers veilig hun werk kunnen doen. Gisterenmiddag ontvingen zij een chocolade paashaas met eieren en een paasattentie voor alle medewerkers van wethouder Rob Ellermeijer, namens de gemeente.  

"Ik ben onder de indruk van de manier waarop iedereen doorwerkt met inachtneming van alle richtlijnen," aldus wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer). "Het is van groot belang dat het werk niet stil komt te liggen, maar veiligheid staat voorop. De mannen en vrouwen op de bouwplaats zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de vernieuwde Amstelveenlijn eind dit jaar gaat rijden. Dit waarderen wij enorm. Vandaar dat wij ze vandaag even in het zonnetje zetten."

EXTRA VEILIGHEIDSMAATREGELEN Het kabinet heeft afspraken gemaakt met de bouw- en technieksector om te voorkomen dat de bouwsector stilvalt. In het protocol 'Samen veilig doorwerken' staat hoe er veilig doorgewerkt kan worden op basis van adviezen van het RIVM. Concreet betekent dit dat VITAL ook tijdens het werk voldoende afstand houdt. Alle medewerkers dragen op hun jas een sticker met 1,5 meter afstand. Ook tijdens instructies wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. De werkzaamheden worden na elkaar in plaats van tegelijkertijd uitgevoerd. Er zijn extra schaftketen voor maximaal vier personen gehuurd. In de keet zijn mobiele washandunits geplaatst. Ook zijn er extra schoonmaakrondes voor onder andere toilet en deurklinken. 

WAT ER NOG GAAT GEBEUREN De halte en het kruispunt Kronenburg openden begin maart. De volgende mijlpaal in het project is de opening van Zonnestein in mei. Hierna volgt het kruispunt Sportlaan. Ondertussen werkt VITAL hard door aan het Opstelterrein. En in de tweede helft van het jaar volgt dan OTO: Opleiden Trainen Oefenen. Bestaande en nieuwe bestuurders gaan de lijn grondig testen en worden zelf opgeleid en vertrouwd gemaakt met de nieuwe lijn 25.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie