Afbeelding
Pixabay

Aantal besmettingen met coronavirus in Amstelveen van 81 naar 86

31 maart 2020 om 14:36 Corona

AMSTELVEEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Amstelveen gestegen van 81 naar 86. De stijging is minder groot dan eerder in het weekend het geval was. Dat blijkt uit de dagelijkse update van GGD Amsterdam Amstelland.  

In de regio Amsterdam-Amstelland zijn maandag 61 mensen positief getest op het coronavirus. Dat meldde de GGD gisteravond. Het totaal aantal positief geteste personen komt hiermee op 769. Onbekend is hoeveel er hiervan weer genezen zijn. Van de 61 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 21 in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn 264 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

LANDELIJK Landelijk is het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus opgelopen van 11.750 naar 12.595. Sinds de uitbraak van het virus zijn landelijk 1.039 mensen aan de ziekte overleden. Dat is een stijging van 175 ten opzichte van gisteren. Vorige week maakte gemeente Amstelveen bekend dat een 69-inwoonster op zondag 22 maart is overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Het betrof een vrouw met een al kwetsbare gezondheid.

TESTBELEID Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger omdat het RIVM het testbeleid heeft aangepast en lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Voor de huisartspatiënten betekent dat een terughoudend testbeleid. Als een patiënt met een ziektebeeld verdacht voor corona naar het ziekenhuis wordt verwezen, zal in het ziekenhuis een test worden gedaan. Enkel bij hoge uitzondering kan een huisarts nog een patiënt laten testen in overleg met GGD en het laboratorium.

In zorginstellingen is het testen erop gericht om de introductie van het virus in de zorginstelling vast te kunnen stellen. Zodra 1 à 2 patiënten positief getest worden, worden geen verdere testen meer verricht en worden de coronamaatregelen voor zorginstellingen in werking gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie