Afbeelding
Pixabay

SP vraagt om digitale leermiddelen voor kinderen uit fragiele gezinnen

30 maart 2020 om 11:46 Onderwijs

AMSTELVEEN De SP-fractie in de gemeenteraad roept het college van B en W op om ouders en kinderen in fragiele gezinnen te ondersteunen door ervoor te zorgen dat alle kinderen in een gezin de beschikking krijgen over digitale hulpmiddelen, zoals een tablet. Dit omdat de scholen vanwege de coronacrisis zijn gesloten en zijn overgestapt op onderwijs via internet.

De gemeente kent al een computerregeling voor kinderen uit minimagezinnen, maar daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Bij kinderen in het basisonderwijs wordt een tegemoetkoming van 400 euro per vier jaar per gezin geven en bij voortgezet onderwijs geldt die bijdrage per kind.

'In deze periode zijn kinderen die thuis moeten leren aangewezen op hulpmiddelen zoals tablets en/of computers. De SP constateert dat hierdoor de ongelijkheid tussen Amstelveense basisschoolleerlingen en kinderen in het voortgezet onderwijs wordt vergroot. In een gezin met twee kinderen zijn al snel twee apparaten nodig. Als ouders thuis werken al snel meer,' aldus de SP. 

De partij heeft de kwestie via schriftelijke vragen aan het college aan de orde gesteld, omdat kinderen mogelijk nog langer thuis moeten blijven in afwachting van het onderzoek van het RIVM naar de besmettelijkheid van het coronavirus bij kinderen. De SP vraagt het college onder meer om hier zo spoedig mogelijk werk van maken. 'Aangezien het ernaar uitziet dat de scholen voorlopig gesloten blijven, is het niet wenselijk dat kinderen leerachterstanden oplopen

De partij wil verder weten welke terugkoppeling het college van de scholen heeft gekregen met betrekking tot het thuis leren door de leerlingen, en of het college herkent dat thuis leren vooral fragiele gezinnen raakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie