Afbeelding
Bjorn Warmerdam

Op berenjacht door eigen buurt

28 maart 2020 om 08:30 Overig

AMSTELVEEN Het is mooi weer en de kinderen willen graag naar buiten. Niet alleen in Amstelveen. Wereldwijd zitten ouders van jonge kinderen met het probleem. Af en toe wordt er dus een ommetje gelopen. En gewoon een rondje in de wijk, dat is zo verschrikkelijk saai! Er is iets op gevonden. Berenjacht! Op verschillende plekken in Amstelveen zijn er al beren gesignaleerd.

Het idee is simpel. Iedereen die een teddybeer bezit zet die goed zichtbaar voor een raam. Liefst met een bordje "berenjacht" erbij. Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. Inspiratie ervoor is geput uit het kinderboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Ouders mogen onder de coronamaatregelen met hun kinderen aan de wandel, uiteraard met inachtneming van de juiste afstand van anderen. Wie een beer spot mag daar een aantekening van maken in een boekje. Of even een fotootje maken, dat kan natuurlijk ook. Niet in andermans tuinen lopen! In andere plaatsen blijkt die ludieke vorm van wandelen in eigen wijk al een groot succes. Het kan op ieders eigen tijd. En er uiteraard opletten: niet teveel mensen in de buurt van elkaar en houd 1,5 meter afstand. Dus Amstelveners, beren voor het raam! Dan is er iets om naar uit te kijken en de kinderen hebben weer even plezier.

Er is inmiddels een Facebookpagina opgericht, waar de locaties van de beren in Amstelveen gedeeld worden. >> Berenjacht Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie