Afbeelding
Pixabay

Aantal besmettingen met coronavirus in Amstelveen loopt op van 46 naar 52

27 maart 2020 om 14:25 Overig

AMSTELVEEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in Amstelveen gestegen van 46 naar 52. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het besmettingspercentage per 100.000 inwoners is in Amstelveen opgelopen van 50,6 naar 56,7.

TOENAME IN REGIO In de regio Amsterdam-Amstelland zijn donderdag in totaal 81 mensen positief getest op het coronavirus. Dat meldde de GGD aan het eind van de dag. Het betreft het hoogste aantal nieuwe vastgestelde besmettingen op één dag sinds de uitbraak van het coronavirus. Van deze 81 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 43 in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio steeg gisteren van 404 naar 485. In totaal zijn daarvan 159 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Ook in gemeenten rond Amstelveen zijn sinds gisteren nieuwe besmettingen geregistreerd. Amsterdam telt volgens de cijfers van het RIVM nu 411 officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (was 351), Aalsmeer 12 (was 11), Ouder-Amstel 7 (was ook 7) en Uithoorn 11 (was 7).

LANDELIJK Landelijk is het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus opgelopen van 7.431 naar 8.603. Sinds de uitbraak van het virus zijn landelijk 546 mensen aan de ziekte overleden. Dat is een stijging van 112 te opzichte van gisteren. Maandag maakte de gemeente Amstelveen bekend dat een 69-inwoonster op zondag 22 maart is overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Het betrof een vrouw met een al kwetsbare gezondheid.

AANGEPAST TESTBELEID Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger omdat het RIVM het testbeleid heeft aangepast en lang niet alle mensen met ziekteverschijnselen getest worden. Voor de huisartspatiënten betekent dat een terughoudend testbeleid. Het testen van patiënten heeft volgens de GGD namelijk geen meerwaarde voor de individuele patiëntenzorg in de thuissituatie. Het verandert het behandelbeleid niet. Als een patiënt met een ziektebeeld verdacht voor corona naar het ziekenhuis wordt verwezen, zal in het ziekenhuis een test worden gedaan. Enkel bij hoge uitzondering kan een huisarts nog een patiënt laten testen in overleg met GGD en het laboratorium.

In zorginstellingen is het testen erop gericht om de introductie van het virus in de zorginstelling vast te kunnen stellen. Zodra 1 à 2 patiënten positief getest worden, worden geen verdere testen meer verricht en worden de coronamaatregelen voor zorginstellingen in werking gesteld.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie