Afbeelding
Archief (pixabay)

Sportvoorzieningen in openbare ruimte afgesloten

29 maart 2020 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Om verspreiding van het coronavirus af te remmen heeft de gemeente sportvoorzieningen in de openbare ruimte afgesloten. Zo zijn fitnessapparatuur in parken en de openbare buitenruimte voetbalkooien en pannaveldjes afgesloten.

Deze afsluitingen zij donderdag op last van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland ingegaan. In zijn brief aan de inwoners lichtte burgemeester Poppens gisteren het besluit toe. 'Onder normale omstandighedenzijn de openbare fitnesstoestellen in de buitenruimte voorzieningen waar mensen hun conditie verbeteren. Nu zijn het plekken die de gezondheid kunnen schaden omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk zodat de afstand van 1,5 meter tussen personen een probleem kan zijn,' aldus de burgemeester.

Op basis van recente waarnemingen ziet de Veiligheidsregio ook de omheinde voetbal- en basketbalkooien en pannaveldjes met een hek als een risico voor verspreiding van het coronavirus. 'Zowel overdag, als er door te veel jongeren op een klein oppervlak wordt gesport, maar ook 's avonds als groepen er te dicht op elkaar rondhangen,' aldus de burgemeester in toelichting op het besluit.

Speeltuinen en de voor publiek toegankelijke sportveldjes zonder omheining worden niet afgesloten. De burgemeester laat wel weten dat hier intensiever gecontroleerd zal worden om groepsvorming en drukte te voorkomen.

De beheerde sportvelden van onder meer sportverenigingen zijn al sinds enkele weken al gesloten. Maar ondanks deze sluiting maken veel inwoners in hun vrije tijd nog gebruik van. 'Omdat ook hier te veel mensen zich te dicht op elkaar bevinden wordt de handhaving op deze plekken geïntensiveerd,' aldus de burgemeester.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie