Afbeelding
Google Streetview

Leeg kantoor in Elsrijk kan plaats maken voor 24 woningen

26 maart 2020 om 11:49 Overig

AMSTELVEEN Het Amstelveense college van B en W wil meewerken aan een plan voor bouw van een appartementengebouw met 24 woningen aan Charlotte van Montpensierlaan 2a in Elsrijk. Het gebouw moet op de plek komen van een kantoorpand dat sinds medio 2018 leegstaat. Het bij de gemeente ingediende initiatief bevat 18 huurwoningen in het middensegment en 6 huurwoningen in het dure segment. De herontwikkeling van deze locatie is beschreven in een concept-startnotitie die het college vrijgeeft om op te reageren.

Eigenaar RJB Group of Companies heeft samen met ontwikkelaar NEOO op hoofdlijnen een stedenbouwkundig plan voor de woningen gemaakt. In de concept-startnotitie toetst de gemeente de haalbaarheid van het plan. Volgens wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening), kijkt de gemeente daarbij bijvoorbeeld naar parkeerdruk, inpasbaarheid in de omgeving en het woningaanbod in de buurt.

"Het gaat in dit geval om een nieuw en duurzaam gebouw dat dezelfde kenmerkende zeshoekige footprint krijgt als het huidige kantoorpand. Zo blijft de openbare groene ruimte intact. Het parkeren is op eigen terrein voorzien." De nieuwe en voornamelijk middensegment huurwoningen zijn een mooie aanvulling op het aanbod aan koopwoningen in Elsrijk. Het aantal bouwlagen gaat van twee naar vijf. Het pand wordt omringd door bomen op openbaar gebied die blijven staan. Op bijgaande Ilustratie een artist impression van het appartementencomplex (hieraan kunnen geen rechten ontleend worden).

Direct omwonenden ontvangen een brief met nadere informatie. Ook waar ze met hun vragen terecht kunnen voordat ze een reactie op het plan indienen. Reageren op de concept-startnotitie kan van 27 maart tot en met 24 april. De reacties beantwoordt de gemeente en weegt zij af bij de definitieve startnotitie die B en W aan de gemeenteraad mét alle reacties ter besluitvorming voorlegt. Meer informatie is vanaf 27 maart te vinden op www.amstelveen.nl/bouwprojecten.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie