Carien leest voor uit Otje.
Carien leest voor uit Otje. VoorleesExpress

VoorleesExpress gaat over op digitaal voorlezen tijdens coronacrisis

24 maart 2020 om 09:24 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Nu de VoorleesExpress vanwege de coronacrisis niet meer bij gezinnen op bezoek kunnen komen, hebben de vrijwilligers van de VoorleesExpress Amstelland besloten om in ieder geval de komende 10 weken digitaal voort te zetten. Denk daarbij aan voorlezen via Facetime, Skype of Zoom.

De VoorleesExpress is een landelijke organisatie die ervoor zorgt dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Er komt een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal- en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

AANMELDEN Wie als vrijwilligers digitaal voorlezer wil worden, kan zich aanmelden via voorlezen@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl óf via dit online formulier: https://bit.ly/3dh8hdH. Het is ook mogelijk om contact op te nemen via de VoorleesExpress-telefoon: 06-82969829. Na de aanmelding wordt er contact opgenomen en wordt uitgelegd hoe een en ander aanpakt moet worden via videochat.

Wie wil zien hoe leuk dat kan zijn, kan hier een filmpje van voorlezer Carien bekijken:

Wie wel wil voorlezen maar niet zo behendig is met digitale middelen of het gewoon niet zo leuk vindt om digitaal voor te lezen, kan zich ook alvast aanmelden via bovenstaande kanalen. Dan wordt contact opgenomen zodra de coronacrisis over is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie