Rij bij afvalbrengstation.
Rij bij afvalbrengstation. Gemeente Amstelveen

Oproep: 'Kom alleen naar afvalbrengstation als het echt moet'

23 maart 2020 om 15:28 Overig

AMSTELVEEN Het afvalbrengstation op bedrijventerrein Amstelveen wordt momenteel geconfronteerd met een enorme toestroom aan Amstelveners die hun grof afval wegbrengen. Dat leidt volgens de gemeente soms tot onprettige situaties op de toegang voor het afvalbrengstation, ook voor de medewerkers. Daarom zet de gemeente handhavers en beveiligers in om het wegbrengen van grof afval in goede banen te leiden. Ook roept de gemeente op om alleen te komen als het echt moet én niet voor maar één zak afval. 'Spaar het op en kom op een later moment.'

Het is bijzonder druk op het afvalbrengstation. Afgelopen zaterdag ontstond er een enorme file voor de ingang. Vanwege het coronavirus is het aantal auto's dat per keer wordt toegelaten verlaagd van 15 naar 10 auto's per keer. Dat leidt tot ongeduldige reacties. De medewerkers zien dat mensen al voordat ze binnen zijn uit hun auto stappen en lopend het afvalbrengstation op willen gaan. Ook proberen bezoekers van twee kanten met de auto het station te benaderen wat leidt tot voordringen. De toegang te voet is momenteel niet toegestaan om grip te houden op het aantal bezoekers op het station.

KRINGLOOPWINKEL Kringloopwinkel De Boemerang is ook nog steeds open. De Boemerang haalt echter op dit moment geen bruikbare spullen op bij het afvalbrengstation. Het advies van de gemeente is om oude spullen thuis te bewaren of direct naar De Boemerang te brengen en alleen te komen als het echt noodzakelijk is. Ook vragen de medewerkers de rust te bewaren en bij lange rijen op een ander moment terug te komen.

Mensen die 'milde gezondheidsklachten' hebben, worden dringend verzocht om thuis te blijven om medewerkers en elkaar te beschermen. Verder worden bezoekers opgeroepen om ook op het afvalbrengstation anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie